Μετά και την ολοκλήρωση της 18ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της εβδομάδας αυτής της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Τάσος Πιλκούδης – Διαγόρας Ρόδου

Τη νίκη της σεζόν κατάφερε να πετύχει σε μια -σχεδόν- απόρθητη μέχρι στιγμής έδρα ο Διαγόρας το περασμένο Σάββατο, με τους Ροδίτες να αλώνουν την έδρα του Πρωτέα Βούλας κάνοντας ένα τεράστιο βήμα προόδου αναφορικά με τη μάχη της παραμονής και της αποφυγής των τελευταίων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου.

Αυτό φυσικά δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την τρομερή παρουσία του Τάσου Πιλκούδη, ο οποίος πήρε… φωτιά με 22 πόντους κόντρα στην αρμάδα των νοτιών προαστίων της πρωτεύουσας χαρίζοντας στους νησιώτες ένα μεγάλης σημασίας διπλό.

2. Βασίλης Βρεττάς – Νίκη Βόλου

Προκειμένου να λυγίσει μια από τις καλύτερες ομάδες των ομίλων του Βορρά της Β Εθνικής και να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες του αναφορικά με την παρουσία του στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου, η Νίκη Βόλου θα χρειαζόταν από τον Βασίλη Βρεττά να κάνει φυσικά το κάτι παραπάνω.

Και αυτό ακριβώς έκανε ο ικανός αθλητής κόντρα στον Έσπερο όπου με 25 πόντους με δύο εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση λύγισε την ομάδα της Λαμίας και χάρισε στην αρμάδα από τη Μαγνησία μια ακόμα επιτυχία για φέτος!

3. Μάκης Αδαμόπουλος – Έσπερος Καλλιθέας

Το πιο σημαντικό και ταυτόχρονα… ντερμπάτο παιχνίδι του κυριακάτικου μενού του 2ου ομίλου της Β Εθνικής δεν ήταν άλλο από αυτό μεταξύ των ΑΕΝΚ και Εσπέρου, με την ομάδα της Καλλιθέας να περνάει εν τέλει από τα βόρεια προάστια με 82-79 έπειτα από ένα καταπληκτικό και κλειστό ματς.

Και ο απόλυτος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Μάκη Αδαμόπουλο, ο οποίος με 19 πόντους μαζί με δύο εύστοχα τρίποντα πήρε από το χέρι τους φιλοξενούμενους στο δρόμο για ένα μεγάλο διπλό παραμονής.

4. Παναγιώτης Καλδής – ΝΕΟΛ

Από τη στιγμή που μετέβη ως δανεικός από τον Αμύντα της Α2 Ανδρών στη Β Εθνική, ο Παναγιώτης Καλδής έχει πάρει… φωτιά για λογαριασμό του ΝΕΟΛ, με τον ικανό γκαρντ να αποδεικνύει το τρανό του φορμάρισμα για ακόμα μια φορά αυτήν την Κυριακή κόντρα στον Αίολο Αγυιάς.

Συγκεκριμένα, ο Καλδής ήταν ασταμάτητος με 18 πόντους και τέσσερα εύστοχα τρίποντα αλλά και πολλές μεγάλες στιγμές όταν η μπάλα… έκαιγε χαρίζοντας στον οργανισμού του Ληξουρίου ένα διπλό που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αποφυγή των Playouts.

5. Πέτρος Γρίψιος – Πανσερραϊκός

Μπορεί οι 14 πόντοι με τέσσερα εύστοχα τρίποντα να μην εντυπωσιάζουν με μια απλή πρώτη θέαση, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Πέτρος Γρίψιος βρέθηκε σε μεγάλο φεγγάρι στο σημαντικό ντέρμπι τετράδας στον 4ο όμιλο μεταξύ της ομάδας του, του Πανσερραϊκού, και των Μαχητών στα Πεύκα.

Για την ακρίβεια, ο Γρίψιος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το 25% των συνολικών πόντων της ομάδας του κάνοντας ό,τι πρέπει για να χαρίσει στην ομάδα του ένα μεγάλο και οριακό διπλό με 56-54.

Προπονητής: Νίκος Βούλγαρης – Πανελευσινιακός

Σαφώς και οι παίκτες παίζουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο σε κάθε ματς κάθε φορά, αλλά η αλήθεια είναι πως χωρίς την καθοδήγηση από τον πάγκο ο Πανελευσινιακός δεν θα μπορούσε να κάμψει την αντίσταση του ΑΟΠΦ σε ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι στα του 2ου ομίλου της Β Εθνικής.

Μάλιστα, ο Νίκος Βούλγαρης μοίρασε στους παίκτες του την απαραίτητη ψυχολογία από την άκρη του πάγκου και την ίδια στιγμή μοιράζοντας τους ρόλους και παίρνοντας από πέντε παίκτες με 10+ πόντους έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για ένα πολύτιμο 2/2 κόντρα στην αρμάδα από το Παλαιό Φάληρο.

 

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

Quiz Maker