Μετά και την ολοκλήρωση της 19ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της εβδομάδας αυτής της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Θοδωρής Τσιλούλης – Βίκος

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής στο Βορρά του πρωταθλήματος δεν ήταν άλλο από αυτό που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα μεταξύ των τοπικού Βίκου και των Τρικάλων, εκεί όπου οι γηπεδούχοι όντας καλύτεροι από την αρχή μέχρι και το τέλος κατάφεραν να θέσουν τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη που τους κρατάει στην κορυφή του 3ου ομίλου.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι δεν ήταν άλλος φυσικά από ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά αποκτήματα του πρωταθλήματος, ο Θοδωρής Τσιλούλης, ο οποίος πήρε… φωτιά με 33 πόντους και επτά εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση -δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων που δε μπόρεσαν ποτέ να εξουδετερώσουν.

2. Νίκος Κόκκαλης – ΑΟ Αιγάλεω

Ακόμα και αν άλλαξε πολλά πράγματα μετά το πέρας του 2023, ακόμα και αν δεν ξεκίνησε τόσο μεστά τη φετινή σεζόν, το Αιγάλεω έχει καταφέρει να βρίσκεται πλέον εντός των τεσσάρων πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου που στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας αναμένεται να οδηγήσουν στα Playoffs του Νότου.

Μάλιστα, η σαββατιάτικη νίκη στην έδρα του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου έθεσε τις βάσεις για την πρόοδο του Σίτι, με τον σε τρομερή κατάσταση εδώ και πολύ καιρό Νίκο Κόκκαλη να δίνει πρώτος το σήμα τετράδας με 27 πόντους και πέντε εύστοχα τρίποντα κόντρα στους γηπεδούχους.

 

3. Μηνάς Στεργίου – ΑΣΕ Δούκας

Έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι στο σπίτι του και τη μάχη για την παραμονή στον 2ο όμιλο να κρατάει καλά εδώ και καιρό, το διπλό του Δούκα στην Ρόδο κόντρα στον ανεβασμένο τελευταία τοπικό Διαγόρα ήταν φυσικά διπλής σημασίας για το συγκρότημα του Κώστα Σορώτου, που συνεχίζει την προσπάθεια αποφυγής σε πρώτο στάδιο του απευθείας υποβιβασμού στη Γ Εθνική.

Ο αθλητής αυτός που πήρε από το χέρι του Αθηναίους στο νησί των ιπποτών δεν ήταν άλλος από τον Μηνά Στεργίου, με τον ικανό σουτέρ να βρίσκεται σε τρομερό φεγγάρι και με πέντε εύστοχα τρίποντα αλλά και 21 πόντους γενικότερα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να χαρίσει στην ομάδα του μια μεγάλη νίκη μακριά από τον Άγιο Θωμά.

 

4. Κώστας Καλλιάρας – Αναγέννηση Καρδίτσας

Παρά το γεγονός πως η ατυχία της χτύπησε την πόρτα τόσο πριν τον αγώνα όσο και κατά την έναρξή του στερώντας τις διαθέσιμες επιλογές του τεχνικού επιτελείου, η Αναγέννηση Καρδίτσας κατάφερε να περάσει τελικά από το σπίτι του Ολυμπιακού Βόλου το απόγευμα του Σαββάτου πετυχαίνοντας μια καίρια νίκη, τη δεύτερη φέτος κόντρα στο συγκρότημα της Μαγνησίας, στη μάχη της παραμονής στον 3ο όμιλο.

Ο Κώστας Καλλιάρας φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην συμβάλλει τα μέγιστα στο διπλό των Θεσσαλών στο Βόλο, με τον έμπειρο σέντερ να γράφει 24 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα δίνοντας πολλές λύσεις στην ομάδα που δεν αποτυπώνονται στην παραδοσιακή στατιστική των εθνικών κατηγοριών.

 

5. Μίλαν Σούρλιτς – ΝΕΟΛ

Έχοντας βρεθεί σε τρομερό φεγγάρι το τελευταίο χρονικό διάσημα αποφεύγοντας τον στόχο απομάκρυνσης από την τελευταία δυάδα του βαθμολογικού πίνακα στον 1ο όμιλο της λίγκας, ο ΝΕΟΛ με το διπλό που πέτυχε στο Μετς έναντι του ΑΟ Παγκρατίου κοιτάει πλέον ακόμα πιο ψηλά στη μάχη της σωτηρίας.

Ο Μίλαν Σούρλιτς ήταν ασταμάτητος για τον οργανισμό του Ληξουρίου και στην Αθήνα, με τον Σέρβο να γράφει 21 πόντους με πέντε εύστοχα τρίποντα χαρίζοντας στους νησιώτες ακόμα ένα διπλό επί αθηναϊκού εδάφους κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

 

Προπονητής: Μάης Κωνσταντινίδης – Έσπερος Καλλιθέας

Μπορεί πριν από την πρόσληψή του ο Έσπερος να έδινε τη δική του μάχη για παραμονή στην τρίτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία και τον 2ο όμιλο, κάτι που συνεχίζεται ακόμα, αλλά με τον Μάη Κωνσταντινίδη για πρώτη φορά στον πάγκο του μετά από μια δεκαετία η ομάδα της Καλλιθέας βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε θέση αποφυγής των Playouts ενώ την ίδια στιγμή απέχει και μόλις ένα βαθμό από την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα!

Τελευταίο… θύμα στην τρομερά αποτελεσματική έδρα του δεν ήταν άλλο από τον ΟΦΗ, με τον κόουτς Κωνσταντινίδη και το τεχνικό του επιτελείο να ετοιμάζουν πολύ καλά την ομάδα τους για αυτό το ντέρμπι, ενώ παράλληλα δεν έδειξαν κανένα άγχος ενόσω οι Κρητικοί έκαναν την δική τους αντεπίθεση στο φινάλε.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

Quiz Maker