Μετά και την ολοκλήρωση της 22ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της εβδομάδας αυτής της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Στέλιος Χατζόπουλος – Αίολος Αγυιάς

Με περισσότερα από δεκαπέντε διαφορετικά σενάρια να επηρεάζουν τη μάχη του πλασαρίσματος τόσο όσον αφορά την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου όσο και την πρώτη εξάδα γενικότερα, ο Αίολος γνώριζε πολύ καλά πως σε περίπτωση νίκης στο Χαϊδάρι θα έσωσε σίγουρα τη σεζόν.

Με τον Στέλιο Χατζόπουλο στην καλύτερη και πιο καίρια φετινή του εμφάνιση όμως (33 πόντοι – 3 τρίποντα) και την τύχη να είναι με το πλευρό της, η ομάδα της Αγυιάς όχι μόνο κέρδισε την Δάφνη Δαφνίου σε ένα ακόρεστο ντέρμπι 186 κοινών πόντων αλλά μπήκε και στα Playoffs ανόδου στην Α2 -στην ενδεχομένως καλύτερη στιγμή της ιστορίας της μαζί με τις συνεχόμενες ανόδους από ΕΣΚΑ-Η και Γ Εθνική!

2. Χρήστος Ντακούλιας – Πανελευσινιακός

Μπορεί ο νικητής του μεταξύ τους ντέρμπι να… έκλεβε τη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου πίσω από τον ασταμάτητο Πανιώνιο, αλλά η αλήθεια είναι πως το προχθεσινό (1/4) Πανελευσινιακός – Πρωτέας Βούλας έκρυβε πολλά περισσότερα -καθότι το διακύβευμα δεν ήταν άλλο από τα Playoffs και το επί μέρους ρεκόρ τους.

Έχοντας δε τον Χρήστο Ντακούλια σε ακόμα ένα απίθανο βράδυ της τάξης των 22 πόντων και των τεσσάρων εύστοχων σουτ από μακρινή απόσταση, η ομάδα της Ελευσίνας έφτασε τελικά σε μια… διπλή νίκη επί της Βούλας, η οποία εν ολίγοις τη φέρνει απέναντί της στα Playoffs τόσο με πλεονέκτημα έδρας όσο και μπροστά στο μεταξύ τους σκορ με 2-0 νίκες!

3. Λευτέρης Γαλανίδης – Μακεδονικός

Το απόλυτο ντέρμπι της τελευταίας αυτής αγωνιστικής στο Βορρά της Β Εθνικής δεν ήταν άλλο φυσικά από το παιχνίδι της συμπρωτεύουσας μεταξύ των Μακεδονικού και Γέφυρας, ένα ματς που ουσιαστικά θα χάριζε αυτόματα στον νικητή την πολυπόθητη πρωτιά στον 4ο όμιλο της λίγκας αλλά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας εν όψει των Playoffs.

Οι πράσινοι ήταν τελικά αυτοί που χάρις σε ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος αλλά και τον Λευτέρη Γαλανίδη σε τρομερά κέφια γράφοντας με τους 19 πόντους (μαζί με τρία εύστοχα τρίποντα) το 25% των συνολικών πόντων της ομάδας έφτασαν στο ροζ φύλλο και έκλεισαν ραντεβού με τους 4ους τη τάξει Μαχητές Πεύκων την προσεχή Τετάρτη (5/4).

4. Ανδρέας Κανονίδης – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Ακόμα και αν το διακύβευμα ήταν στην ουσία μεγαλύτερο για τον αντίπαλό του, τον ΑΟ Πεύκης, ο οποίος στην προσπάθειά του να σώσει τη σεζόν έναντι του Διαγόρα Ρόδου ήταν ενδεχομένως έστω και οριακά η καλύτερη ομάδα του παρκέ μέχρι και το τέλος της 3ης περιόδου, ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου κατάφερε να βρει στο φινάλε τα πατήματά του και με επί μέρους σκορ της τάξης του 49-30 στο δεύτερο 20λεπτο να πάρει μια νίκη – πρόκριση στα Playoffs ανόδου.

Ο Ανδρέας Κανονικής ήταν για άλλη μια φορά ο απόλυτος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του κόουτς Τερζή, με τον ικανό αθλητή να γράφει 22 πόντους και με μια πολύ δυναμική παρουσία να χαρίζει μια μεγάλη στιγμή στο σύνολο του ΑΟΠΦ.

5. Δημήτρης Σουτζόπουλος – ΔΕΚΑ

Ακόμα και αν την ίδια στιγμή ο Ερμής Λαγκαδά περνούσε από την έδρα της Σταυρούπολης και ουσιαστικά καθάριζε τη μάχη για την 6η και προνομιούχο θέση, η ΔΕΚΑ πέτυχε μια σπουδαία νίκη με άρωμα παραμονής κόντρα στη ΧΑΝΘ.

Μάλιστα, με τον Δημήτρη Σουτζόπουλο σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη λίγκα φέτος να γράφει 15 πόντους (ήτοι το 23% των συνολικών πόντων της ακαδημίας), η ΔΕΚΑ έφτασε σε μια σημαντική νίκη, με την οποία αφενός κλείδωσε την 7η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα Playouts και αφετέρου της δίνει ώθηση και ρυθμό εν όψει της συνέχειας.

Προπονητής: Νίκος Καραγιάννης – Μίλωνας

Αν και μια πιθανή ήττα από τον φορμαρισμένο και σαφώς πιο διψασμένο σε αυτήν την τελευταία αγωνιστική ΝΕΟΛ στο Ληξούρι δεν θα σήμαινε απολύτως τίποτα για την ομάδα του, ο Νίκος Καραγιάννης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθέναν για άλλη μια φορά και οδήγησε τον ΑΟΝΣ Ο Μίλων σε μια επιτυχία – ορόσημο όπου κανείς άλλος ποτέ στην εν λόγω λίγκα δεν είχε καταφέρει.

Δηλαδή, να κλείσει μια σεζόν ολόκληρης διάρκειας δίχως την παραμικρή ήττα, με το συγκρότημα της Νέας Σμύρνης έτσι να κάνει το 22/22 για φέτος στο Ληξούρι και να δίνει ραντεβού στα Playoffs με τον αξιόμαχο Αίολο Αγυιάς με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση των Playoffs.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

 

QuizMaker