Mετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής για τους ομίλους 1 και 3 στη φετινή Β Εθνική αλλά και της 1ης στον 2ο όμιλο το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του επιλογές σχετικά με τους 5 κορυφαίους παίκτες της εβδομάδας αλλά και τον καλύτερο προπονητή.

Μπορείτε να ψηφίσετε τους δικούς σας πολυτιμότερους της τρέχουσας στροφής στο τέλος του κειμένου…

 

1. Αλέξης Κυρίτσης – ΑΟ Αιγάλεω

Μπορεί το τελικό σκορ της τάξης του +20 υπέρ της ομάδας του (91-71) δεν πρεσβεύει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα για τον χαρακτήρα ντέρμπι που είχε για περισσότερα από 30 λεπτά το ματς με την ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ, αλλά ο Αλέξης Κυρίτσης με μια εξαιρετική εμφάνιση φρόντισε να χαρίσει με το… έτσι θέλω στον ΑΟ Αιγάλεω την πρώτη του νίκη στον 1ο όμιλο της Β Εθνικής.

Ο έμπειρος σκόρερ πήρε… φωτιά με 36 ολόκληρους πόντους αλλά και τρία εύστοχα τρίποντα κόντρα στον σύλλογο της Νέας Φιλαδέλφειας κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του για να φτάσει στο ροζ φύλλο, την ίδια στιγμή που κρατάει σε μεγάλη απόσταση τη μάχη στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

2. Γιώργος Πετανίδης – ΔΕΚΑ

Αν και ο ΓΑΣ Κομοτηνή δεν είναι ένας καθόλου εύκολος ή μη σκληρός αντίπαλος, ο Γιώργος Πετανίδης φρόντισε με μια ακόμα μεγαλειώδη εμφάνιση στο φετινό 3ο γκρουπ της Β Εθνικής να σπρώξει προς το 2/2 την ομάδα του, την ΔΕΚΑ, μετά τα δύο πρώτα ματς της σεζόν.

Ο 20χρονος φόργουορντ ήταν μαγικός κόντρα στον οργανισμό της Θράκης, βρήκε από νωρίς το χέρι του και οι 32 πόντοι μαζί με πέντε εύστοχα τρίποντα είναι η απόδειξη φυσικά πως δεν θα το έχανε ούτε και στη συνέχεια ο δεύτερος τη τάξει σκόρερ της λίγκας μέχρι στιγμής…

3. Κώστας Τσέλιος – Πανελλήνιος

Η πρώτη νίκη του Πανελλήνιου στις Εθνικές Κατηγορίες μετά από μια γεμάτη δεκαετία αλλά και στη Β Εθνική μετά από σχεδόν 23 χρόνια έφερε το όνομά του φαρδιά πλατιά.

Ο Κώστας Τσέλιος ήταν σε φοβερή βραδιά στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του με τα χρώματα των Ολυμπιονικών στον κόσμο της τρίτης τη τάξει εθνικής λίγκας και γράφοντας 18 πόντους εκτός από πρώτος σκόρερ της ομάδας του ήταν και ένας από τους κύριους λόγους για το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον γεμάτο ΝΕΟΛ.

4. Διονύσης Τάταρης – Βίκος

Μπορεί η ομάδα του να μην έκανε το καλύτερό της παιχνίδι στα πρώτα 25 περίπου λεπτά της αναμέτρησης κόντρα σε έναν Εθνικό Πειραιά διψασμένο και έτοιμο για μια τρανή εκτός έδρας επιτυχία, αλλά ο Διονύσης Τάταρης ήταν ασταμάτητος στην αντίπαλη ρακέτα και γύρισε την πλάστιγγα υπέρ του Βίκου.

Ο 21χρονος σέντερ δεν ήταν αυτός που καθάρισε στο τέλος το ντέρμπι με την ομάδα της πρωτεύουσας αλλά ήταν εκείνος που με 16 προσωπικούς πόντους κράτησε τον Βίκο ζωντανό σε πολλά και διαφορετικά σημεία και τούμπαρε με το μέγεθος και την αποτελεσματικότητά του το ματς.

5. Θωμάς Αμπαράς | Λευτέρης Γαλανίδης – Μαχητές Πεύκων

Κόντρα στη μέχρι πρότινος ομάδα τους, τον Μακεδονικό, οι Θωμάς Αμπαράς και Λευτέρης Γαλανίδης βρέθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση στο γήπεδο μάλιστα στο οποίο διένυσαν μια φοβερή σεζόν πέρυσι μέχρι και τους Τελικούς ανόδου στην Ελίτ Λίγκ.

Συνολικά θα μετρούσαν 34 πόντους μαζί με εννιά εύστοχα τρίποντα και θα έπαιρναν από το χέρι τους Μαχητές Πεύκων στο δρόμο για ένα δύσκολο αλλά και πολύ σημαντικό διπλό εν όψει της συνέχειας.

 

Προπονητής: Γιώργος Κυρούδης – Γέφυρα

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τον πρώτο του επίσημο αγώνα στην άκρη του πάγκου της νέας του ομάδας, ο Γιώργος Κυρούδης κατάφερε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο μεγάλο διπλό του Σαββάτου στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, κόντρα στην έδρα του ισχυρού Πανσερραϊκού, η Γέφυρα κατάφερε με κύριο όπλο την αμυντική της προσέγγιση επιτρέποντας ούτε 10 πόντους στην 4η και τελευταία περίοδο (7 πόντοι παθητικό για την ακρίβεια) να γυρίσει το ματς από το -8 στο 30′ και την ίδια στιγμή έχοντας επτά διαφορετικούς παίκτες με 5+ πόντους να κάνει την ολική ανατροπή στη δική της πρεμιέρα στον 3ο όμιλο.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

 

Supersurvey