Μετά και την ολοκλήρωση της 9ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της δεύτερης αυτής εβδομάδας της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Άλκης Ιωάννου – ΑΕΝΚ

Αν και για τρεις περιόδους, η ΑΕ Νέας Κηφισιάς τα έβρισκε σκούρα στη Ρόδο κόντρα στον τοπικό Διαγόρα για την 9η αγωνιστική του 2ου ομίλου της λίγκας -με τους γηπεδούχους μάλιστα αφενός να κλείνουν το ημίχρονο μπροστά με 8 πόντους (43-35) και αφετέρου να κρατούν έστω και οριακά το προβάδισμα μέχρι και την 3η περίοδο (58-57)- αλλά στο τέλος κατάφερε να φύγει με το διπλό από το νησί των ιπποτών.

Κάτι τέτοιο φυσικά δε θα μπορούσε να είχε γίνει αν ο Άλκης Ιωάννου, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της στο φετινό πρωτάθλημα δηλαδή, δεν την έπαιρνε από το χέρι -με τον ικανό σκόρερ να γράφει 25 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα κόντρα στους οικοδεσπότες και με ακόμα μια μεγάλη φετινή παράσταση να «καθαρίζει» στο τέλος για την ομάδα του!

Στατιστικά 2022-2023: 127 πόντοι συνολικά – 14 πόντοι κατά μέσο όρο

2. Δάνης Ελευθεριάδης – Φίλιππος Βέροιας

Μια αποστολή κόντρα στον Έσπερο Λαμίας πάντοτε είναι εξαιρετικά δύσκολη ανεξαρτήτως έδρας και καταστάσεων, αλλά ο Φίλιππος Βέροιας, μια από τις πιο σκληρές αρμάδες όχι μόνο στον 3ο όμιλο αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα της Β Εθνικής, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η πρώτη ομάδα για φέτος που κατόρθωσε να τον λυγίσει σπάζοντάς του το αήττητο.

Ο Δάνης Ελευθεριάδης, ο πρώτος σκόρερ των εθνικών πρωταθλημάτων σε Β και Γ Εθνική αυτή τη χρονική στιγμή, δήλωσε και πάλι δυνατά «παρών» και σκοράροντας 29 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα οδήγησε την ομάδα της Ημαθίας σε μια τεράστια επιτυχία στην παράταση μάλιστα!

Στατιστικά 2022-2023: 215 πόντοι συνολικά – 24 πόντοι κατά μέσο όρο

 

3. Νίκος Λιακόπουλος – ΕΦΑΟΖ

Ένα από τα πλέον συγκλονιστικά παιχνίδια του Νότου στην 9η αγωνιστική δεν ήταν άλλο από το ντέρμπι στη Ζωγράφου μεταξύ της τοπικής ΕΦΑΟΖ και της Δάφνης Δαφνίου -ένα ματς με διπλό πλεονέκτημα ουσιαστικά στα του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου αφού οι δύο αυτοί αντίπαλοι βρίσκονταν από την αρχή της χρονιάς πολύ κοντά.

Ωστόσο, ο πολύπειρος Νίκος Λιακόπουλος πήρε το… όπλο του για λογαριασμό των γηπεδούχων και με 21 πόντους αλλά και απόλυτη κυριαρχία κάτω από τις δύο μπασκέτες έκανε φυσικά ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σπρώξει την ομάδα του σε ακόμα μια νίκη στη φετινή λίγκα.

Στατιστικά 2022-2023: 69 πόντοι  συνολικά – 10 πόντοι κατά μέσο όρο

 

4. Ανδρέας Πατρίκης – ΔΕΚΑ

Μπορεί ο Λευτέρης Λιοτόπουλος να ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ της, αλλά σε καμία περίπτωση η ΔΕΚΑ δεν θα περνούσε με διψήφιες αποστάσεις από την έδρα του ακόμα χωρίς νίκη αλλά σκληρού για ένα ημίχρονο (13-11 στο 10′, 35-39 στο 20′) ΑΟ Πολυγύρου αν δεν έβγαινε μπροστά ακόμα ένας τουλάχιστον παίκτης της.

Για το συγκρότημα του κόουτς Νικολαϊδη λοιπόν, αυτός που έκανε το βήμα προς τα μπροστά δεν ήταν άλλος από τον Ανδρέα Πατρίκη, με τον νεαρό «ψηλό» να κάνει… πάρτι με 17 πόντους στην αντίπαλη ρακέτα και να είναι ο απόλυτος Χ Factor του νεανικού συνόλου του Ευόσμου στο δρόμο για ακόμα ένα ροζ φύλλο.

Στατιστικά 2022-2023: 59 πόντοι συνολικά – 7 πόντοι κατά μέσο όρο

 

5. Δημήτρης Καρυστινός – Εθνικός

Η σταθερή άνοδος του ΝΕΟΛ τις τελευταίες εβδομάδες με την ένταξη του κόουτς Καυκή στον πάγκο της αποτέλεσε ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο για τον Εθνικό το περασμένο Σάββατο -με την ομάδα της Κεφαλονιάς όχι απλά να μην παρατάει το ματς από την αρχή μέχρι και το τέλος αλλά και να παραμένει εντός της διεκδίκησης της νίκης μέχρι και το 30′ πολύ ενεργά (19-26 στο 10′, 43-41 στο 20′, 60-57 στο 30′).

Ωστόσο, με τον Δημήτρη Καρυστινό να είναι σε φοβερό φεγγάρι και να γράφει 23 πόντους με τρία εύστοχα σουτ από την περίμετρο, η ομάδα του Πειραιά λύγισε τους φιλοξενούμενους και συνεχίζει να πατάει γερά στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου.

Στατιστικά 2022-2023: 55 πόντοι συνολικά – 6 πόντοι κατά μέσο όρο

 

Προπονητής: Ευθύμης Κοθράς – Φίλιππος Βέροιας

Όπως ήδη έχει αναφερθεί, ο Φίλιππος Βέροιας κατάφερε το Σάββατο να γίνει η πρώτη ομάδα κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που λυγίζει τον Έσπερο Λαμίας -με τον κόουτς Ευθύμη Κοθρά να έχει φυσικά και αυτός το δικό του μερίδιο σε αυτήν την τρομερή επιτυχία.

Εκτός του ότι κράτησε την ομάδα του σε τρομερή κατάσταση ψυχολογικά και αγωνιστικά ακόμα και αν αντίκρισε τον Έσπερο να επιστρέφει στην 4η περίοδο από τις διψήφιες αποστάσεις της 3ης και να στέλνει το ματς στην παράταση, ο έμπειρος τεχνικός είδε πέντε παίκτες του να μετρούν τουλάχιστον από 7 πόντους μοιράζοντας φυσικά τη μπαγκέτα του σκοραρίσματος σε πολλές φιγούρες -κάτι που μόνο θετικό αντίκτυπο γίνεται να έχει ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

Quiz Maker