Μετά το πέρας της 1ης αγωνιστικής για τους ομίλους 1 και 3 στη φετινή Β Εθνική, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του επιλογές σχετικά με τους 5 κορυφαίους παίκτες της εβδομάδας αλλά και τον καλύτερο προπονητή.

Μπορείτε να ψηφίσετε τους δικούς σας πολυτιμότερους της τρέχουσας στροφής στο τέλος του κειμένου…

1. Ανδρέας Λουλούδης – ΔΕΚΑ

Αν και οι πιθανότητες δεν ήταν τόσο υπέρ της ομάδας του, ο Ανδρέας Λουλούδης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει στη ΔΕΚΑ ένα μεγάλο διπλό στην έδρα του ΚΑΟ Δράμας για την πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Β Εθνικής.

Για την ακρίβεια, ο 22χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός με 22 πόντους αλλά και τέσσερα εύστοχα τρίποντα κάνοντας τα πάντα για να οδηγήσει έστω και αν τα… χρειάστηκε στο τέλος την ακαδημία του Ευόσμου στο πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν.

2. Ντράσκο Αλπίγιανιτς – Πρωτέας Βούλας

Μπορεί η ομάδα του, ο Πρωτέας Βούλας, να τα βρήκε σκούρα στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην τοπική ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ, η οποία επέστρεψε από τις διψήφιες αποστάσεις του πρώτου μέρους αγγίζοντας την ολική ανατροπή αλλά στο τέλος κατάφερε να επιστρέψει στη βάση του με το ροζ φύλλο.

Και ο κύριος λόγος επ’ αυτού δεν ήταν άλλος από τον Ντράσκο Αλπίγιανιτς, με τον σέντερ του συλλόγου των νοτίων προαστίων να τα κάνει όλα στο γήπεδο και σημειώνοντας την ίδια στιγμή 18 πόντους με μερικά πραγματικά σημαντικά καλάθια έφερε τους φιλοξενούμενους στην ευνοϊκή πλευρά του σκορ.

3. Κωνσταντίνος Σωτηράκης – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Μετά από δύο πολύ καλές και γεμάτες εμφανίσεις στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Σωτηράκης απέδειξε πως δίκαια θεωρείται ως μια από τις καλύτερες κινήσεις του καλοκαιριού στον 1ο όμιλο της λίγκας με το… καλημέρα της Β Εθνικής.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος σκόρερ ήταν ασταμάτητος με 19 πόντους κόντρα στον Πανελευσινιακό σε ένα μεγάλο ντέρμπι και χάρισε στον ΑΟΠΦ ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα εν όψει της συνέχειας.

4. Γιάννης Τζιβελέκας – ΑΟ Δάφνης

Στην επιστροφή του ΑΟ Δάφνης στα εδάφη της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, η νίκη επί της ΕΦΑΟ Ζωγράφου αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχοντας και ιστορικό κέρδος για την ιστορική ομάδα της πρωτεύουσας.

Ο κύριος πρωταγωνιστής του συλλόγου της Δάφνης δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Τζιβελέκα, με τον ηγέτη της ομάδας να δίνει πολλές λύσεις στα της επίθεσης με 24 πόντους στον ίδιο και τους συμπαίκτες του στο δρόμο για ένα παλικαρίσιο διπλό.

5. Δάνης Ελευθεριάδης – Φίλιππος Βέροιας

Όπως τελείωσε την περσινή σεζόν έτσι ακριβώς άρχισε και τη φετινή χρονιά στη Β Εθνική ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος τόσο στο Νότο όσο και στο Βορρά.

Επί της ουσίας, με τους 22 πόντους μαζί με τρία εύστοχα τρίποντα που μέτρησε κόντρα στον Πανσερραϊκό ο Δάνης Ελευθεριάδης έσπρωξε την ομάδα του, τον Φίλιππο Βέροιας, σε μια πολύ δύσκολη αλλά και εξίσου σημαντική επιτυχία κόντρα σε έναν αντίπαλο με πανομοιότυπους στόχους στο φετινό πρωτάθλημα.

Προπονητής: Βασίλης Ράλλης – ΟΦΗ

Μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε, αλλά ο ΟΦΗ παίζοντας τρομερό μπάσκετ και χτίζοντας πολύ μεγάλες και σημαντικές αποστάσεις ήδη από το πρώτο μέρος κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της χρονιάς κόντρα στο Αιγάλεω.

Ο Βασίλης Ράλλης είδε τους παίκτες του να παίζουν όμορφης ποιότητας μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (88 πόντοι ενεργητικό), να έχει πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές (4 παίκτες με 11+ πόντους, 6 παίκτες με 5+ πόντους) αλλά και σύγχρονες λύσεις (9 εύστοχα τρίποντα) κόντρα σε έναν άκρως αξιοσημείωτο αντίπαλο.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

 

SuperSurvey Maker