Τι σου είναι η ζωή… Μερικές μόλις μέρες μετά το παιχνίδι μεταξύ των ΑΕ Νέας Κηφισιάς και ΑΟ Αιγάλεω για τον 2ο όμιλο της Β Εθνικής όπου ο πατέρας Φώτης Καρακώστας και ο γιος Νίκος Καρακώστας βρέθηκαν αντίπαλοι, ο κόσμος της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας ήρθε και πάλι αντιμέτωπος με μια οικογενειακή κόντρα στα εδάφη του! 

Αυτή τη φορά, οι Βασίλης και Αλέξανδρος Κολότσιος βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα για 40 λεπτά στην πρόσφατη αναμέτρηση του ΑΓΣΙ με τα Τρίκαλα στα Ιωάννινα για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και τελικά κατόρθωσαν να επικρατήσουν πολύ εύκολα με 92-72.

Όπως αναφέρθηκε ωστόσο, το πιο σημαντικό για το ευρύ τουλάχιστον κοινό στοιχείο από αυτό το παιχνίδι δεν ήταν άλλο από την κοινή συνύπαρξη των δύο αδερφών στο παρκέ -με τον μεν Βασίλη του ΑΓΣΙ να μετράει 3 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο και τον δε Αλέξανδρο 5 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο.

Πώς βρέθηκαν εδώ;

Ο Αλέξανδρος, ο μεγαλύτερος εκ των δύο (27 ετών – 1.88 μέτρα), έχει μια αρκετά σταθερή καριέρα σε μερικές από τις καλύτερες φουρνιές του θεσσαλικού και όχι μπάσκετ, με τον ικανό γκαρντ να έχει περάσει μεταξύ άλλων από τους Μαχητές Πεύκων, την Ευκαρπία, τους Ικάρους Σερρών αλλά και τον Αίολο Γόμφων, με τα χρώματα του οποίου μέτρησε κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο (2021-2022) 169 πόντους -7 κατά μέσο όρο- βοηθώντας να κυνηγήσει μέχρι τέλους το όνειρο της ανόδου από τον 3ο όμιλο της Β Εθνική στην Elite League.

Πλέον, εδώ και μερικούς μήνες αποτελεί την πρώτη διαχρονικά μεταγραφή του νεοσύστατου συλλόγου των Τρικάλων που γεννήθηκε το φετινό καλοκαίρι από την ένωση τριών τοπικών ομάδων της πόλης και θέλει να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε πέρυσι στον 3ο όμιλο της λίγκας -δηλαδή να πανηγυρίσει τον μεγάλο προβιβασμό στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Μέχρι στιγμής, σε τρία παιχνίδια στη φετινή σεζόν αριθμεί 6 πόντους (2 κατά μέσο όρο).

 

Από την άλλη μεριά, ο νεότερος Βασίλης (23 ετών – 1.86 μέτρα) του ΑΓΣΙ βγάζει το ψωμί του εδώ και μερικά χρόνια στα Ιωάννινα έχοντας περάσει ξανά από την ομάδα της Β Εθνικής τη σεζόν 2020-2021 αλλά και από τον Βίκο κατά την περσινή χρονιά, με τον οποίο και πανηγύρισε το πρωτάθλημα στον κόσμο του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής μετρώντας μόλις μία ήττα σε 20 ματς!

Από την περασμένη πλέον offseason εχει πάρει την απόφαση να επιστρέψει και πάλι στον ΑΓΣΙ για να ενισχύσει την προσπάθεια της πίστης σε νεαρά παιδιά και αποτελεί έναν από τους πιο καλύτερους μέχρι στιγμής παίκτες της ομάδας του μετρώντας 22 πόντους σε τρεις αγώνες (7 κατά μέσο όρο).

Μπορεί η ομάδα του να μετράει μόνο ήττες σε αυτήν την έναρξη της χρονιάς, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς τόσο για τον ίδιο όσο και για τον οργανισμό των Ιωαννίνων, που ευελπιστεί σε μια άμεση ανταπόκριση στις σκληρές από φέτος απαιτήσεις της σεζόν στη Β Εθνική.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως κατά τη σεζόν 2017-2018 τα αδέρφια Κολότσιου ήταν και συμπαίκτες, όταν η Ευκαρπία της Γ Εθνικής τότε είχε δώσει στους Αλέξανδρο και Βασίλη την ευκαιρία στα 22 και 18 τους χρόνια, αντίστοιχα, να πάρουν ευκαιρίες στις Εθνικές Κατηγορίες. Οι δύο Θεσσαλοί γκαρντ βοήθησαν την ομάδα τους να τερματίσει εν τέλει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Β Εθνικής μετρώντας 14 νίκες και 12 ήττες σε 26 ματς εκείνη τη χρονιά.