Έπειτα από μια πρώτη γεύση στις Εθνικές Κατηγορίες με τα χρώματα της Καλαμάτας 1980 στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Βασίλης Μπαλόπουλος είχε πάρει πριν από μερικούς μήνες την απόφαση να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του στα παρκέ της χώρας υπογράφοντας με τα Trikala Basket, που φέτος στηρίζονται σε πολλά και νεαρά παιδιά πρωταγωνιστώντας μάλιστα στα του 2ου ομίλου της Β Εθνικής.

Η αρχή μόνο εύκολη δεν ήταν για τον 18χρονο αθλητή. Συγκεκριμένα, λίγους μήνες μετά από μια φοβερή σε ατομικό επίπεδο σεζόν στην Καλαμάτα κατά την οποία πήρε… φωτιά με περισσότερους από 255 πόντους στην τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία, είχε την μεγάλη ατυχία να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στον ώμο του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για πολύ καιρό.

50 μέρες αργότερα όμως και έχοντας χάσει όλα τα φιλικά δείγματα γραφής της νέας του ομάδας σε ένα καινούριο περιβάλλον, ο Μπαλόπουλος έκανε το ντεμπούτο του για λογαριασμό των Θεσσαλών κόντρα στον Εθνικό Πειραιά και φρόντισε να αποδείξει προς πάσα κατεύθυνση γιατί θεωρείται ένα από τα κορυφαία prospects αυτού του επιπέδου.

Για την ακρίβεια, κόντρα στον οργανισμό της πρωτεύουσας πάτησε παρκέ για 10 αγωνιστικά λεπτά και πρόλαβε να μετρήσει 8 πόντους με 2-2 τρίποντα καθώς επίσης και 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ αλλά και δύο κλεψίματα σε μια γεμάτη και πληθωρική εμφάνιση βγαλμένη από το… μέλλον του στα Τρίκαλα.