Βραχύβιο αποδείχθηκε το πέρασμα της XBA από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η ομάδα της Χαλκίδας έστειλε έγγραφο στην ΕΟΚ, μέσω του οποίου δήλωσε την αποχώρησή της από την τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία, με συνέπεια να υποβιβαστεί αυτομάτως δύο κατηγορίες και να συμμετάσχει τη σεζόν 2022-2023 στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Κάπως έτσι ο 3ος όμιλος της Β’ Εθνικής θα συμμετάσχουν 13 ομάδες και κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ρεπό για τον εκάστοτε αντίπαλο της XBA βάσει προγράμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Tο σωματείο ΑΚ Χαλκίδας με έγγραφό του αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης της κατηγορίας υποβιβάζεται δύο Κατηγορίες και υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και λόγω του ότι η αποχώρηση του σωματείου ΑΚ Χαλκίδας έγινε πριν την έναρξη του, δεν λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το Σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με την ΑΚ Χαλκίδας».