Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Βορείου ομίλου.

1) Γιάννης Κυριακόπουλος (Καστοριά)

Έχουμε συμπεριλάβει ουκ ολίγες φορές τον πολύπειρο γκαρντ στους κορυφαίους της αγωνιστικής, καθώς φροντίζει σε κάθε αγωνιστική να επιβεβαιώνει πως είναι ένας από τους παίκτες, που αποτελούν πολυτέλεια για την κατηγορία. Το ντέρμπι με τον Ερμή Λαγκαδά έγινε «περίπατος», με τον Γιάννη Κυριακόπουλο σε απόλυτα ηγετικό ρόλο, όπως σε κάθε Κυριακή, σκοράροντας 25 πόντους με 5 τρίποντα και οργανώνοντας υποδειγματικά το παιχνίδι των «Γουναράδων». Είναι φανερό πως στην Καστοριά νιώθει άνετα, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Σούλιου, κατευθύνοντας τους υπόλοιπους εκ του ασφαλούς σε πορεία ανόδου.

2) Ντίνος Σταυρόπουλος (Χαρίλαος Τρικούπης)

Την ώρα που η μπάλα «έκαιγε», ο αρχηγός δήλωσε «παρών» και χάρισε μια μεγάλη νίκη για την ομάδα του, που ενδέχεται να έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο για τη συνέχεια, πέραν της παρουσίας στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν είναι μόνο οι 12 πόντοι με δύο τρίποντα που πέτυχε απέναντι στην ΧΑΝΘ, καθώς πρώτος σκόρερ ήταν ο Παπαδιονυσίου με 16 πόντους, αλλά το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε να πάρει μία προσπάθεια που σήμαινε πολλά για τους Μεσολογγίτες. Σε «νεκρό χρόνο», σκόραρε και… κάτω οι Θεσσαλονικείς, «σκορπίζοντας» τους πανηγυρισμούς σε παρκέ και εξέδρα.

3) Γιάννης Δασκαλόπουλος (Στρατώνι)

Το Στρατώνι ανάγκασε σε ήττα άλλη μία ισχυρή ομάδα της κατηγορίας, συνεχίζοντας να αποτελεί μεγάλο «κίνδυνο» για κάθε αντίπαλο στην έδρα του. Κόντρα στο Πευκοχώρι, χρειάστηκε την εμπειρία του Γιάννη Δασκαλόπουλου, ο οποίος με τον τρόπο που έπαιξε, έδειξε για ακόμη μια φορά εικόνα… εφήβου παρά τα 36 του χρόνια. Με τους 21 πόντους του, ο Έλληνας φόργουορντ εγγυήθηκε τον νέο θρίαμβο του Στρατωνίου, συνεχίζοντας να είναι ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας του, κατευθύνοντας ταυτόχρονα τους νεότερους, σε μια χρονιά μεγάλου στοιχήματος για το σύλλογο.

4) Δημήτρης Σιόλογκας (Φίλιππος Βέροιας)

Παρών στους καλύτερους κι ένας ελπιδοφόρος παίκτης, ο οποίος σε ένα κρίσιμο ματς για τον Φίλιππο Βέροιας ήταν απολαυστικός. Ο 22χρονος φόργουορντ, ήταν από τους μπροστάρηδες στο θρίαμβο 27 πόντων απέναντι στη Γέφυρα, επιβεβαιώνοντας την επιλογή του Δημήτρη Γκίμα, ανάμεσα στους παίκτες που έφερε το καλοκαίρι, ώστε να σταθεί η ομάδα της Ημαθίας μετά τον υποβιβασμό από την Α2. Ο Δημήτρης Σιόλογκας σκόραρε 21 πόντους με ένα τρίποντο, έχοντας πληθωρική παρουσία στο παρκέ και όντας εκ των οδηγών του Φιλίππου στην τρίτη φετινή του νίκη.

5) Μάκης Θέος (Καρδίτσα)

Η μεταγραφή του στην Καρδίτσα πριν από δύο καλοκαίρια, ήταν δικαιολογημένα μία από τις «βόμβες» του καλοκαιριού για τις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες, με την ομάδα να βρίσκεται τότε στη Γ’ Εθνική. Ο ίδιος έχει φροντίσει να επιβεβαιώσει την φήμη του και ειδικά με αντίπαλο το Αγρίνιο, δεν είχε αντίπαλο και κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες, ήταν από τους βασικούς λόγους της επιβλητικής εμφάνισης των Θεσσαλών, με έπαθλο την τρίτη θέση μαζί με τον Ερμή Αγιάς στο τέλος της ημέρας. Ο Μάκης Θέος σημείωσε 16 πόντους με ένα τρίποντο και σπουδαία παρουσία στο «ζωγραφιστό», δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι να διαθέτεις έναν τόσο ποιοτικό ψηλό, σε μία εποχή όπου ακόμη και στις μικρότερες κατηγορίες κυριαρχούν οι γκαρντ.

Προπονητής: Γιώργος Σούλιος (Καστοριά)

Βρίσκεται στη θέση του προπονητή της αγωνιστικής, όχι μόνο για το θρίαμβο επί του Ερμή Λαγκαδά. Αυτό ήταν το «κερασάκι στην τούρτα», σε μία σειρά αγώνων, όπου η ομάδα του αντέδρασε υποδειγματικά, μετά την πρώτη ήττα της σεζόν από το Πευκοχώρι. Ο Γιώργος Σούλιος, αφού πρώτα κατάφερε να κατευθύνει σε μία εντυπωσιακή πορεία τους «Γουναράδες» την περασμένη αγωνιστική περίοδο μέχρι την τέταρτη θέση, είναι έτοιμος να την φέρει μέχρι την Α2, καθώς πλέον απολαμβάνει μόνη της την χαρά της κορυφής. Η πορεία της Καστοριάς, είναι έργο που φέρει φαρδιά-πλατιά την «υπογραφή» του.