Αγωνιστική με πολλούς εκτός έδρας νικητές ήταν η 25η, με τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα να μην διαφοροποιούνται, εν αντιθέσει με τη μάχη της παραμονής, η οποία φαίνεται πως έχει πάρει «φωτιά».

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων έφυγε με το «διπλό» από το κλειστό του Χαϊδαρίου, παραμένοντας σε τροχιά ανόδου, την ώρα που Ίκαρος Ν. Σμύρνης, Παγκράτι και Πρωτέας Βούλας έπαιρναν σημαντικές νίκες στη μάχη που δίνουν για την παραμονή. Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος επικράτησε του ΚΑΟ Κορίνθου και συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για την πρώτη πεντάδα.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ανέδειξε τη δική της κορυφαία πεντάδα αλλά και τον προπονητή της 25ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Γιώργος Κουκάς (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Εξαιρετική εμφάνιση από τον γκαρντ της ομάδας του Αιγάλεω. Ο έμπειρος πλέι μέικερ πέτυχε 23 πόντους με 5 τρίποντα, βοηθώντας παραγωγικά και δημιουργικά τον Διαγόρα να φτάσει στην εκτός έδρας νίκη με τη Δάφνη Δαφνίου, ενώ ήταν αυτός που βοήθησε ώστε να ανοίξει η διαφορά στο σκορ στο β’ ημίχρονο.

Βαγγέλης Μόρφης (Πρωτέας Βούλας): Ο παίκτης που με το σουτ του έκρινε τον αγώνα ανάμεσα στον Πρωτέα Βούλας και τον Πανελευσινιακό. Ο Μόρφης μπορεί να πέτυχε 13 πόντους με 3 τρίποντα, όμως το ουσιαστικό τρίποντο ήταν στο τέλος του αγώνα, όταν με δική του προσπάθεια σε νεκρό χρόνο, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Γιάννης Μάριος Γραμματικός (Ίκαρος Ν. Σμύρνης): Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο περιφερειακό του Ίκαρου που βοήθησε ώστε να μπει στο «κόλπο» της παραμονής στην κατηγορία. Ο Γραμματικός ήταν σχεδόν αλάνθαστος, πετυχαίνοντας 23 πόντους με 5 τρίποντα και βοήθησε ώστε να αποκτήσει διαφορά στο σκορ ο Ίκαρος στο β’ δεκάλεπτο, ενώ ήταν ουσιαστικός και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Βαγγέλης Καράμπουλας (Ιωνικός Ν.): Δεν σταματάει κανείς φέτος τον Καράμπουλα, ο οποίος μόλις πιάνει τη μπάλα στα χέρια του… συνδέεται άμεσα με το καλάθι. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν για ακόμα μία φορά ανίκητος κάτω από τη ρακέτα, πετυχαίνοντας 29 πόντους, ενώ έδειξε τις ικανότητες του και από τα 6,75 πετυχαίνοντας 5 τρίποντα.

Παναγιώτης Μακρόπουλος (Πανερυθραϊκός): Πολύ καλή παρουσία από τον έμπειρο «ψηλό» του Πανερυθραϊκού. Ο 33χρονος ήταν κομβικός κάτω από τη ρακέτα για την ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή, πετυχαίνοντας 12 πόντους, ενώ είχε και σημαντική συνεισφορά στον τομέα των ριμπάουντ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Τζίμης Κουστένης (Παγκράτι)

Το Παγκράτι χρειαζόταν τη νίκη κόντρα στην ΑΕΝ Κηφισιά για να μπορέσει να ανασάνει βαθμολογικά, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να ήταν μπροστά στο σκορ οι γηπεδούχοι, όμως το κοουτσάρισμα του Τζίμη Κουστένη ήταν αυτό που έφερε στο τέλος το μεγάλο «διπλό».