Σημαντικές εκπλήξεις σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή (20/2) και στον 1ο και στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Οι μεγαλύτερες όλων έγιναν στον 1ο όμιλο, όπου η Αχαγιά ‘82 νίκησε τον Έσπερο και η Ένωση Ιλίου τα Φανάρια, την ώρα που ο Δούκας έφευγε με το “διπλό” από τα Ιλίσια.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 16ης αγωνιστικής στους δύο νότιους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Νίκος Γεωργοπαπαδάκος (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Είθισται οι πρωταγωνιστές της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. στην επίθεση να είναι ο Καραλευθέρης, ο Στεργιάκης και ο Καραχάλιος. Στο ματς με τον Πανελευσινιακό ο οδηγός της ήταν ο πιο έμπειρος παίκτης της, ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος. Ο 35χρονος πόιντ γκαρντ ισοφάρισε το φετινό ατομικό ρεκόρ του στον 1ο όμιλο με 23 πόντους, ενώ ευστόχησε και σε τρία τρίποντα, βοηθώντας τη ΦΕΑ να σημειώσει την 8η συνεχόμενη νίκη της.

2. Δημήτρης Κομποδιέτας (Παλαιό Φάληρο)

Όσο περνάει ο καιρός ο 37χρονος γκαρντ δείχνει ολοένα και περισσότερο, πόσο σημαντική προσθήκη αποτελεί για το Παλαιό Φάληρο. Στη νίκη επί του Πανιωνίου ο Κομποδιέτας έκανε την καλύτερη εμφάνισή του από την ημέρα που μετακόμισε στο σύλλογο των νοτίων προαστίων, καθώς πέτυχε 17 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ των “κυανοκίτρινων”.

3. Άρης Φουντάς (Ένωση Ιλίου)

Ο Άρης Φουντάς δεν σκόραρε πολύ στη Νάξο, κι ας ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης Ιλίου με 13 πόντους. Έκανε όμως το πιο καθοριστικό κλέψιμο και εν συνεχεία σημείωσε και το καλάθι του αγώνα, ένα μακρινό τρίποντο που ισοφάρισε το σκορ 62-62. Στην ίδια φάση κέρδισε μάλιστα και φάουλ, ευστόχησε στην ελεύθερη βολή και χάρισε έτσι τη νίκη στην ομάδα του. Όπως είχε κάνει δηλαδή και στο παιχνίδι του 1ου γύρου στο Ίλιον.

4. Κώστας Σωτηράκης (Δούκας)

Ο Δούκας κέρδισε άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι (το 6ο) στα Ιλίσια και συνεχίζει την εξαιρετική πορεία των τελευταίων εβδομάδων στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Στη νίκη επί του Ηλυσιακού ο Σωτηράκης έκανε την πιο παραγωγική φετινή εμφάνισή του. Ο 25χρονος φόργουορντ πέτυχε 24 πόντους (φετινό ατομικό ρεκόρ), ενώ ευστόχησε και σε τρία εύστοχα τρίποντα. Έπειτα από 15 αγώνες είναι ο 1ος σκόρερ του Δούκα με 12,8 πόντους κατά μέσο όρο.

5. Στέφανος Σολωμός (Παπάγος)

Ο Παπάγος ξεπέρασε (και) το εμπόδιο του Εθνικού και ο 42χρονος σέντερ ήταν ο κύριος λόγος που συνέβη αυτό. Ο Σολωμός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα των “στρατηγών”, καθώς έσπασε το φετινό ρεκόρ πόντων του (20) και μάζεψε επίσης 10 ριμπάουντ. Συν τοις άλλοις, είχε 9/16 δίποντα, 2/5 βολές, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε μόλις 19’57’’ συμμετοχής.

Προπονητής: Θανάσης Λιόνας (Αχαγιά ‘82)

Στα τέλη του Ιανουαρίου η Αχαγιά ‘82 έμοιαζε να οδεύει ολοταχώς προς τη Γ’ Εθνική, μετρώντας 8 συνεχόμενες ήττες σε διάστημα τριών μηνών. Όλα όμως άλλαξαν έκτοτε και συγκεκριμένα από την επική εκτός έδρας νίκη στο Ληξούρι επί του ΝΕΟΛ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Έκτοτε η ομάδα του Θανάση Λιόνα έχει κερδίσει τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που έδωσε, συμπεριλαμβανομένου και του Έσπερου, μια από τις καλύτερες ομάδες στον 1ο όμιλο. Δεν κάλυψε απλά το χαμένο έδαφος. Πλέον βρίσκεται και σε πλεονεκτική θέση στην κούρσα για την παραμονή.

Create a Poll

Poll Maker