Οι Ίκαροι Σερρών μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στη Β’ Εθνική δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου στην Α2, όμως η φετινή χρονιά αποτέλεσε το… έναυσμα για να δημιουργηθούν όνειρα και προσδοκίες ενόψει της συνέχειας. Μετά την αποχώρηση του Στέργιου Ποργιόπουλου οι διοικούντες των σύλλογο βρέθηκαν σε αναζήτηση του προπονητή εκείνου που θα ανέβαζε ένα σκαλί πιο πάνω την ομάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του basketblog.gr τον προπονητή αυτό βρήκαν στο πρόσωπο του Κώστα Σορώτου. Ο έμπειρος τεχνικός που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τις εθνικές κατηγορίες και ειδικότερα τη Β’ Εθνική έμεινε ελεύθερος πριν από λίγες μέρες από τη Δάφνη Δαφνίου και βρισκόταν σε αναζήτηση νέου συλλόγου. Τότε ξεκίνησε και το «φλερτ» με τους Ικάρους Σερρών.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τόσο το σχεδιασμό, όσο και τους στόχους αλλά και το μπάτζετ της ομάδας και δεν απέχουμε πολύ από το να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε ο κόουτς Σορώτος να πει το πολυπόθητο «ναι».

Αν οι δύο πλευρές τα βρουν, τότε η ομάδα των Σερρών αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το χάρτη του πρωταθλήματος στο Βορρά της Β’ Εθνικής, έχοντας πλέον στον πάγκο τους έναν ικανότατο προπονητή.

Η μεγάλη πορεία του

Ο Κώστας Σορώτος είναι 61 ετών και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής του Πειραϊκού μετρώντας πολλές επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ ανάλογη ήταν και η συνέχεια του στις Ακαδημίες του Πανιωνίου.

Το 1990 ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε ως πρώτος προπονητής στον Αμύντα, στον οποίο έμεινε για 8 χρόνια. Η συνέχεια τον βρήκε στον Αρίωνα και στη συνέχεια στο Π. Φάληρο όταν αγωνιζόταν στην Α2.

Έχει βρεθεί στους πάγκους της Δάφνης, του Πιερικού/Αρχέλαου, του Παγκρατίου, του Περάματος, του Φάρου, του Εθνικού, του Πανιωνίου, του Παπάγου και της Δάφνης Δαφνίου.