Δεύτερη αγωνιστική στο πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα του Νότου για την Β’ Εθνική, με το Basketblog.gr να σας μεταφέρει τα οσκαρ της κατηγορίας, σε μια αγωνιστική που και πάλι δεν είναι ολοκληρωμένη καθώς δυο συναντήσεις δεν διεξήχθησαν. 

Λουκάς Γιαουρτόγλου (Πανερυθραϊκός) 

Η αλήθεια είναι στην συγκεκριμένη θέση θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να βάλω δυο παίκτες, και μάλιστα δυο συμπαίκτες και την περσινή σεζόν και φέτος. Λουκάς Γιαουρτόγλου και Γιάννης Γαπκιάδης, γνώριμοι του Δημήτρη Χουχουλή, ήρθαν από τη Νίκη Αμαρουσίου και στο παιχνίδι με τη Νήαρ Ήστ…ντύθηκαν σε Νίκος Μακρής και οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» σε θρίαμβο απέναντι στη Νήαρ Ήστ. Συγκεκριμένα ο 26χρονος γκαρντ είχε 18 πόντους με δυο τρίποντα, και άψογη οργάνωση στο 78-55 της ομάδας του. Για την ιστορία ο Γαπκιάδης είχε 19 πόντους με 3 τρίποντα.

Τάσος Μούκας (Εθνικός Πειραιά) 

Απόλαυση ήταν ο 26χρονος γκαρντ στο νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του στο «Δαϊς» απέναντι στον Δούκα. Ο Μούκας με το εξαιρετικό του σουτ οδήγησε εκ τους ασφαλούς το συγκρότημα του Κώστα Σορώτου, καθώς είχε 24 πόντους με 5 τρίποντα, με σχεδόν απόλυτα ποσοστά ευστοχίας. 

Αλέξης Μπάρδας (Ένωση Ιλίου) 

Όταν ο πολύπειρος γκαρντ καταφέρει να βρει ρυθμό δύσκολα θα υπάρξει αμυντική τακτική που θα μπορέσει να τον σταματήσει. Στην πρώτη του…Δημήτρη Μισιακού ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ φόρτωσε το καλάθι του Ηρακλείο με 18 πόντους και 2 τρίποντα, με τα περισσότερα καλάθια να αποτελούν…πόντους νίκης για την ομάδα του, μια νίκη που αντέστρεψε την ψυχολογία στο συγκρότημα της Ένωσης. 

Ναούμ Θυμνιός (Ιωνικός Νικαίας) 

Διανύει την δεύτερη του σεζόν στη Νίκαια ο Μακεδόνας ψηλός, και αποτελεί μια από τις κολόνες για το συγκρότημα του Νίκου Καραγιάννη. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ συνέβαλε τα μέγιστα στη δύσκολη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τον Αετό στο κλειστό του «Πλάτωνα» σκοράροντας 15 πόντους και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ. 

Κώστας Μαχαίρας (Μαρούσι) 

Η ποιότητα και η επαφή που έχει με το αντίπαλο καλάθι ο Κώστας Μαχαίρας είναι γνωστή…αλλά αν βρει ρυθμό και πεδίο δράσης τότε μπορεί να σε «σκοτώσει». Απέναντι στον Ιωνικό ΝΦ στο κλειστό της Κοκκινιάς έκανε πραγματικό πάρτι καθώς σημείωσε 25 πόντους αποτελώντας την κολόνα που έψαχνε ο Βαγγέλης Μάγειρας μέσα στις ρακέτες. 

MVP – Θέμης Κουπίδης (Μαρούσι) 

Μπορεί ο Κώστας Μαχαίρας να πρόσφερε 25 πόντους στο Μαρούσι, αλλά ο χαρισματικός σκόρερ ήταν αυτός που «σκότωσε» την ομάδα του Σπύρου Σταθούλη. Ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε 20 πόντους με 4 τρίποντα, και ήταν αυτός που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του να φτάσει στο τελικό 81-64, την στιγμή που το παιχνίδι πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ήταν σε οριακές διαφορές. 

Παίκτης κλειδί – Λάζαρος Τασόπουλος (Ιωνικός Νικαίας) 

Ο «Λάρυ» συστήθηκε στην Β’ Εθνική την περσινή σεζόν με την ομάδα του Χολαργού, με αποτέλεσμα ο Νίκος Καραγιάννης να διακρίνει την φοβερή του επαφή με το αντίπαλο καλάθι και να τον φέρει στην ομάδα του. Στο πρώτο κιόλας παιχνίδι της νέας του ομάδας ο 31χρονος σέντερ…ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στον Ιωνικό καθώς με χουκ στα 3,5” πριν την τελική κόρνα διαμόρφωσε το τελικό 74-73. Για την ιστορία ο Τασόπουλος είχε 8 πόντους. 

Προπονητής – Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός) 

Δεκατρία χρόνια σε μια ομάδα δεν είναι και λίγα, και σίγουρα αποτελεί ρεκόρ για τα Ελληνικό δρώμενα. Όπως είχαμε γράψει και στο αφιέρωμα μας για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, εγγύηση για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί η παρουσία του στον πάγκο. Στο πρώτο παιχνίδι με τον πανίσχυρο Εθνικό στο Πέραμα, η ομάδα του επανήλθε από το -20 του ημιχρόνου για να ηττηθεί στις λεπτομέρειες, ενώ στο ουδέτερο «Ζηρίνειο» οδήγησε την ομάδα του σε εύκολη νίκη απέναντι στη Νήαρ Ήστ…ενώ έδειξε να καλύπτει άριστα το κενό του Νίκου Μακρή.