Αναμφίβολα, μια ομάδα με όραμα, βλέψεις και πλάνο. Τρία χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τον Αίολο Αγυιάς, την ομάδα της Πάτρας που φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Πάμε όμως να δούμε τη διαδρομή αυτής της ομάδας από τα τοπικά της πόλης μέχρι και σήμερα.

Ως Αίολος Αγυιάς ιδρύθηκε το 2012 και στόχος του συλλόγου από τις ακαδημίες μέχρι και τα αγωνιστικά τμήματα ήταν η ομαδική δουλειά. Τη περίοδο 2018-2019 αγωνιζόταν με έφηβους στη Β’ ΕΣΚΑ-Η ενώ τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2020-2021 συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπου πέρυσι με ρεκόρ 15 νίκες και 3 ήττες πανηγύρισαν την άνοδο στη Β’ Εθνική. Αξίζει να σημειωθεί πως τη περυσινή χρονιά κατέκτησαν και το κύπελλο της ΕΣΚΑ-Η, θεσμός που επέστρεψε μετά από χρόνια στη πόλη της Πάτρας.

Η συνταγή της επιτυχίας

Η περασμένη σεζόν αναμφίβολα ήταν άκρως επιτυχημένη για τον σύλλογο του Αιόλου Αγυιάς. Ο κόουτς Ανδρέας Παπαδημητρίου σε συνεργασία με το υπόλοιπο προπονητικό τιμ δημιούργησαν μια ομάδα αποτελούμενοι τόσο από έμπειρους όσο και από νέους παίκτες οι οποίοι παράλληλα έπαιρναν παιχνίδια στα πόδια τους στη θυγατρική ομάδα του συλλόγου που επίσης πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Το κράμα αυτό λοιπόν οδήγησε την ομάδα αυτή με μεγάλη επιτυχία στην άνοδο. Οι πιο έμπειροι Θανόπουλος, Μαναβόπουλος, Γιαννικόπουλος, Κάλλης και πολλοί άλλοι έδειξαν τον δρόμο ενώ οι μικρότεροι με μπροστάρη τον Βαλαή ολοκλήρωσαν με τον πιο ιδανικό τρόπο την επιτυχία της ανόδου.

Ο δρόμος όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Αμέσως μετά την ήττα από τον Διαγόρα Ρόδου η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει αρκετά και μαζεμένα κρούσματα covid-19, μια κατάσταση που άφησε τους παίκτες εκτός αγωνιστικού ρυθμού για 20 ημέρες. Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα, η ομάδα του κόουτς Παπαδημητρίου κλήθηκε να παίξει 4 αγώνες σε 15 ημέρες κάνοντας όμως το 4/4 θέτοντας ουσιαστικά τις βάσεις για τη μεγάλη διάκριση.

Η ανάγκη της καθιέρωσης

Πλέον, ο Αίολος Αγυιάς βρίσκεται στη Β’ Εθνική. Το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα κινήθηκε περίπου στο ίδιο μήκος κύματος αποκτώντας παίκτες που γνωρίζουν αυτές τις κατηγορίες όπως  ο Δημήτρης Λυμπέρης και ο Βασίλης Νιφόρας ενώ παράλληλα επένδυσε και στο μέλλον της αποκτώντας τον Φώτη Παπαφωτίου από τον Απόλλωνα Πάτρας και στηρίζοντας τους ήδη υπάρχοντες νέους με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Βαλαή και Γοργότση.

Το πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει και ο Αίολος μετρά ήδη 1 νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό του Αντώνη Φώτση και 2 ήττες. Ο δρόμος είναι φυσικά μακρύς. Εντούτοις, μεγάλος στόχος όλων των ανθρώπων του συλλόγου είναι η καθιέρωση στις εθνικές κατηγορίες δίνοντας χώρο στα νεαρά παιδιά και παίζοντας ταυτόχρονα ένα ελκυστικό μπάσκετ.

Η χρονιά λοιπόν ξεκίνησε για τα καλά για τον Αίολο Αγυιάς που θα παλεύει κάθε ματς ξεχωριστά. Σε λίγο καιρό λοιπόν τα σπουδαία για την ομάδα της Αγυιάς δείχνοντας περίτρανα πως η Πάτρα είναι μια μεγάλη μπασκετούπολη.