Ο Μακεδονικός βρίσκεται πλέον μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της χρονιάς. Αντιμετωπίζει αύριο στη Λαμία τον Έσπερο σε έναν από τους τρεις τελικούς που έχει να δώσει για να διεκδικήσει την άνοδο στην Elite League.

Ο Άρης Παπασάβογλου αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της πορείας της ομάδας και έναν από τους παίκτες με το μεγαλύτερο step up κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Λίγες ώρες πριν τον αυριανό αγώνα αναφέρθηκε στη πορεία της ομάδας φέτος, την πρόκληση της Elite League καθώς και πόσο το βοήθησε η θητεία του στην Ελευθερούπολη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Γενικά μου αρέσουν οι προκλήσεις. Είναι κάτι που ακόμα δεν το έχω σκεφτεί – γιατί έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Βήμα βήμα. Και στο τέλος του καλοκαιριού θα κρίνω τι είναι το καλύτερο για μένα και θα πράξω αναλόγως. Στους αγώνες δεν είχα λεπτά συμμετοχής, αλλά σίγουρα η καθημερινότητα και οι προπονήσεις με τέτοιους συμπαίκτες, που είχαν παίξει σε υψηλό επίπεδο για χρόνια και ο καθένας με διακρίσεις, ήταν πολύ σημαντικές και με βοήθησαν να βελτιωθώ. Οπότε σίγουρα ήταν ένα ωραίο μπόνους στην μέχρι τώρα πορεία μου στο μπάσκετ, ήταν πολύ σημαντικό για μένα.

Αναφορικά με τους αγώνες μπαράζ:

«Έχουμε δείξει ότι έχουμε χαρακτήρα σαν ομάδα. Μέσα από μια δύσκολη χρονιά, καταφέραμε να βρισκόμαστε στην πρώτη θέση, με πολλή ενέργεια και πάθος. Έχουμε δεθεί σαν ομάδα πιστεύω. Και όλα αυτά βγαίνουν στα παρκέ, ότι είμαστε οικογένεια και η καλύτερη ομάδα του ομίλου».

Τέλος, για τη δική του πορεία τη φετινή χρονιά ανέφερε:

«Εγώ αρχικά ήρθα στην ομάδα ώστε να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ και αρχικά από την άμυνα εννοείται. Όσο περνούσε ο καιρός, έβρισκα την αυτοπεποίθηση όλο και περισσότερο και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το περιβάλλον στην ομάδα πρωτίστως, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου – και ειδικά οι πιο έμπειροι. Ουσιαστικά όλοι αυτοί συνέβαλαν και δεν θα μπορούσα να έχω συνεισφέρει με τον τρόπο μου στην ομάδα χωρίς αυτούς.

Είναι πολύ σημαντική η αυτοπεποίθηση, ξαναλέω. Και αυτό το βρήκα μέσα από τον χώρο αυτό, με τους συμπαίκτες και τον προπονητή. Βελτιώθηκα κατά την διάρκεια της χρονιάς και θα συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα όσο μπορώ».