Ο Εθνικός Πειραιώς ηττήθηκε εντός έδρας στη παράταση από τα Φανάρια με σκορ 80-72 για τη πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Β’ ΕΘνικής. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αφήνουν αιχμές για την διαιτησία.

Συγκεκριμένα, στάθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο και στις τελευταίες φάσεις της κανονικής διάρκειας που εν πολλοίς έκριναν την αναμέτρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Εθνικός είναι από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας και διαθέτει βαριά φανέλα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν ψάχνει δικαιολογίες στις ήττες του και κερδίζει και χάνει τα παιχνίδια του στο παρκέ. Η ομάδα μας δεν ασχολείται με τη διαιτησία, καθώς πιστεύουμε ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν όπως όλοι λάθη και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική διαιτησία. Το ότι δεν μιλάμε, όμως, δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να παίζουν με τον ιδρώτα των παικτών μας. Στο σημερινό παιχνίδι η αποδεκατισμένη ομάδα μας και τα 8 παλικάρια του κόουτς Χούμπαυλη έκαναν ηρωική προσπάθεια, έδωσαν και τη ψυχή τους, παρόλο που αποβλήθηκαν τρεις παίκτες μας (Καραφαντής, Καρυστινός, Σταματίου) και δεν πήραν αυτό που άξιζαν ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και στις τελευταίες κρίσιμες φάσεις του αγώνα, όπως παραδέχθηκαν όλοι οι “ουδέτεροι” που παρακολούθησαν την αναμέτρηση από κοντά. Η εμπιστοσύνη μας στην ελληνική διαιτησία είναι δεδομένη και ευελπιστούμε ό,τι η διαιτησία στη σημερινή αναμέτρηση ήταν μια κακή παρένθεση και δεν θα επαναληφθεί. Θα προασπίσουμε την ομάδα και τους παίκτες μας, που σε κάθε ματς δίνουν το 100% τους και έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον θαυμασμό φίλων και αντιπάλων τη φετινή σεζόν».