Τα Φανάρια απέδειξαν πως είναι μία πολύ ανταγωνιστική και σκληροτράχηλη ομάδα, καθώς δυσκόλεψαν πάρα πολύ τις δύο ισχυρές ομάδες του ομίλου, δηλαδή την Μύκονο και τον Μίλωνα. Η κυκλιδίτικη ομάδα μετά από αυτά τα δύο δραματικά παιχνίδια εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το σουτ του Μιλεντίγιεβιτς στο τέλος της κανονική διάρκειας ήταν τρίποντο κι όχι δίποντο, με συνέπεια το ροζ φύλλο αγώνα να έπρεπε να καταλήξει σε αυτήν.

Βέβαια παρά την πικρία τους για τα δύο αυτά αποτελέσματα, τα Φανάρια απέδωσαν τα εύσημα στους διαιτητές των αγώνων με την Μύκονο και τον Μίλωνα, στεκόμενοι στην προσπάθεια που έκαναν, για να απονείμουν δικαιοσύνη σε πολύ κλειστά παιχνίδια, που κρίθηκαν σε συνολικά τρεις παρατάσεις. Τέλος τόνισαν ότι οι τρεις “άρχοντες του αγώνα” υπέπεσαν σε ανθρώπινα λάθη, που όμως μπορούν να αλλάξουν την ροή και το αποτέλεσμα μίας αναμέτρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Την Κυριακή στο κλειστό της Νάξου, γίναμε μάρτυρες ενός συγκλονιστικού αγώνα που διαφήμισε πραγματικά το άθλημα μεταξύ της ομάδας μας και του Μίλωνα. Την άλλη μέρα όλα τα μπασκετικά σάιτ, μιλούσαν κολακευτικά για το παιχνίδι , αναφέροντας κεντρικά, το χιλιοστό του Μιλεντίγιεβιτς, υπονοώντας προφανώς ότι ο αγώνας κρίθηκε στην απόφαση των διαιτητών να μετρήσουν για 2ποντο και όχι τρίποντο το σουτ του Ιάκωβου στη εκπνοή του αγώνα. Το τεχνικό team και εμείς, δύο μέρες τώρα, βλέποντας πολλές φορές τον αγώνα και την επίμαχη φάση, δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε αυτό το χιλιοστό. Η φάση είναι όντως δύσκολη, αλλά είναι σουτ 3πόντων! Δεν στεκόμαστε όμως εκεί. Από την αρχή του πρωταθλήματος με την όποια εμπειρία μας αναγνωρίζουμε την προσπάθεια της Ε.Ο.Κ, της ΚΕΔ, και των Διαιτητών για την διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος με ίσους όρους και με δικαιοσύνη. Τα δύο τελευταία μας παιχνίδια με Μύκονο και Μίλωνα κρίθηκαν αρθροιστικά σε 3 παρατάσεις. Κατανοούμε την μεγάλη προσπάθεια των διαιτητών να απονείμουν δικαιοσύνη σε πολύ δύσκολα παιχνίδια, που κρίθηκαν στο νήμα. Δυστυχώς είναι τέτοια η φύση αυτών των παιχνιδιών που έστω και ελάχιστα ανθρώπινα λάθη μπορούν να κρίνουν ένα αποτέλεσμα. Παρά, λοιπόν, την λύπη μας για τις λεπτομέρειες που έκριναν αυτά τα παιχνίδια, θέλουμε με παρρησία να συγχαρούμε τις δύο διαιτητικές τριάδες για την μεγάλη προσπάθεια τους να απονείμουν δικαιοσύνη και την συμβολή τους στη διεξαγωγή των 2 συγκλονιστικών παιχνιδιών.
Με εμπιστοσύνη στους θεσμούς, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να προσφέρουμε σπουδαίο μπασκετικό θέαμα στο ναξιώτικο κοινό, που θα αποτελέσει και το κίνητρο για να έρθουν τα παιδιά του νησιού κοντά στον αθλητισμό, που είναι και ο μεγάλος υπαρξιακός στόχος του σωματείου μας.
Περήφανοι για την προσπάθεια όλου του οργανισμού και ελπίζοντας η τύχη να μας χαμογελάσει, συνεχίζουμε!!