Ο Φίλιππος Βέροιας έβαλε μπροστά τις μηχανές ενόψει της νέας σεζόν που θα τον βρει στον τρίτο όμιλο της Β’ Εθνικής έπειτα από τριετή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α2. Όπως σας είχε ενημερώσει το basketblog.gr Ημαθιώτες  την νέα σεζόν θα πορευθούν με προπονητή τον Θέμη Κοθρά, ο οποίος σταμάτησε την πολύχρονη κι επιτυχημένη του καριέρα στα 41 του χρόνια.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι μία εντελώς καινούργια ομάδα την νέα σεζόν, καθότι παρέμειναν μόλις δύο παίκτες, που είναι ο εξαιρετικός σκόρερ Δάνης Ελευθεριάδης κι ο νεαρός γκαρντ Θανάσης Νικάι. Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ έχει πέσει σημαντικά, κάτι το οποίο τονίστηκε τόσο από τον πρόεδρο της ομάδας Ηλία Λαζό όσο κι από τον Θέμη Κοθρά στη  χθεσινή πρώτη του οργανισμού από την Βόρεια Ελλάδα.

Ο στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός ποιοτικού κορμού για τα επόμενα χρόνια, κάτι το οποίο ειπώθηκε τόσο από τον πρόεδρο όσο κι από τον προπονητή της ομάδας. Ακόμη τονίστηκε ότι το επερχόμενο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής είναι πολύ ανταγωνιστικό, ωστόσο επιθυμία του Φιλίππου είναι να παίξει καλό μπάσκετ και να διεκδικήσει την επάνοδο στην Α2.

Aναλυτικά:

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του Φίλιππου Βεροίας, με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να έχουν την πρώτη τους επαφή με το νέο προπονητικό team, τους συνεργάτες και το περιβάλλον της ομάδας.

Το νεανικό σύνολο του Ευθύμη Κοθρά, ο οποίος φέτος αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο του προπονητή, ξεκινά με αισιοδοξία και φιλοδοξίες την προετοιμασία ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, στην οποία θέλουν να «ξεδιπλώσουν» το ταλέντο τους, αναδεικνύοντας την αξία τους.

Τα μέλη του Φιλίππου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (26/8) στο «ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας», όπου είχαν την πρώτη τους εντός αγωνιστικού χώρου επαφή, σε μια πρώτη προσπάθεια να βρουν την «κοινή συχνότητα» που θα «εκπέμπουν» κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι δηλώσεις του Ηλία Λαζού:

«Μετά από τρία χρόνια στην Α2, η ομάδα μας θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στον πολύ δύσκολο τρίτο όμιλο της Β’ Εθνικής, ο οποίος αποτελείται από πολύ φιλόδοξες ομάδες και περιλαμβάνει  μια σειρά από σχετικά μακρινά ταξίδια.

Για μας είναι μια μεταβατική χρονιά, καθώς μετά από πολλά χρόνια έχει αλλάξει ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Αυτό αποτελεί μια πολύ συνειδητή επιλογή που κάναμε μαζί με τον άμεσο συνεργάτη και συνοδοιπόρο μου Γιάννη Στεργίου, καθώς κοινή μας πεποίθηση ήταν ότι ο κύκλος της ομάδας είχε κλείσει.

Παραδώσαμε τα προπονητικά κλειδιά στον Ευθύμη Κοθρά, έναν άνθρωπο που γνωρίζει απ´ έξω και ανακατωτά την ομάδα και ρίξαμε κατά πολύ τον μέσο όρο ηλικίας, με σκοπό να παίξουμε πιο ελκυστικό μπάσκετ και να χτίσουμε έναν κορμό παικτών που θα στελεχώσει την ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Η άμεση επάνοδος στην Α2 δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά σίγουρα δεν ταιριάζει τίποτα λιγότερο στον Φίλιππο από τη διεκδίκησή της. Εύχομαι σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και καλώ τους φίλους της ομάδας να σταθούν δίπλα μας με την αγορά του εισιτηρίου διαρκείας τους για ακόμα μια χρονιά».

Οι δηλώσεις του Θέμη Κοθρά:

Για τους στόχους της ομάδας: «Φέτος, πρώτος στόχος είναι δημιουργήσουμε κορμό. Η ομάδα έχει ανανεωθεί τελείως. Έχουν μείνει μόνο δύο παιδιά, ο Δάνης Ελευθεριάδης και ο Θανάσης Νικάι και ήρθαν καινούρια παιδιά. Αν από αυτά τα παιδιά μπορέσουμε να κρατήσουμε του χρόνου τα έξι-εφτά και κάνουμε κορμό, αυτό θα είναι το καλύτερο. Οι στόχοι είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και βήμα-βήμα να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Δεν κρύβω ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, θέλουμε δηλαδή να δούμε την κατηγορία σοβαρά».

Για το υπάρχον ρόστερ: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, οι άνθρωποι της διοίκησης μας έχουν κάνει όλα τα χατίρια. Το ρόστερ είναι νεανικό με μόνο τρεις έμπειρους παίκτες ηλικιακά και κατά τα άλλα θεωρώ ότι αυτό που θέλαμε να κάνουμε από την αρχή της χρονιάς το υλοποιήσαμε».

Για το ερχόμενο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, δυνάμωσαν πολλές ομάδες. Καμία σχέση με πέρσι. Έχει τέσσερις-πέντε ομάδες που δυνάμωσαν αγωνιστικά και τώρα θα δούμε ο καθένας μέσα στο γήπεδο τι θα παρουσιάσει».

Το μήνυμά του για τους φίλους της ομάδας: «Τους περιμένουμε να δουν τον πιο νεανικό Φίλιππο Βέροιας… να δουν και εμένα σαν κόουτς, γιατί τόσα χρόνια με βλέπανε σαν παίκτη. Θέλω να έχουν κι αυτοί κάποιες προσδοκίες από εμένα και εγώ να τους τις ανταποδώσω».

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σε εντατικούς ρυθμούς, ώστε ο Φίλιππος να είναι έτοιμος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς στις 21 Σεπτεμβρίου, κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών για την Α’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.