Συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις ομάδες της Β΄Εθνικής να “ρίχνονται” στην μάχη, με στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο, στον οποίο θα συμμετάσχουν κι ομάδες της Α2. Συγκεκριμένα για τον Νότιο Όμιλο σήμερα στις 17:00 κονταροχτυπιούνται το Παγκράτι με τον Μίλωνα στο κλειστό του ΜΕΤΣ, σε μία αναμέτρηση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθότι πρόκειται για δύο ισχυρές κι ιστορικές ομάδες. Θυμίζουμε ότι οι “ροσονέρι” επιβλήθηκαν στην προηγούμενη φάση της Πεύκης με 71-83, ενώ το σύνολο του Νίκου Καραγιάννη πέρασε άνευ αγώνος.

Την ίδια ώρα αντιμέτωποι έρχονται και ο Εθνικός με τον Πρωτέα Βούλας στο κλειστό “Π’. Σαλπέας”, με τους Πειραιώτες να προκρίνονται άνευ αγώνος σε αυτήν την φάση, λόγω της αδυναμίας συμμετοχής της Δάφνης Δαφνίου. Από την άλλη το συγκρότημα του Τερζή προέρχεται από την τεράστια νίκη πρόκριση απέναντι στην πανίσχυρη Μύκονο και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο απέναντι και στο σύνολο του Χούμπαυλη. Ακόμη ήταν να διεξαχθεί ο αγώνας του Πανιωνίου με την Αχαγιά, ωστόσο οι “κυανέρυθροι¨ πήραν την πρόκριση χωρίς να ιδρώσουν, αφού οι Αχαιοί δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής.

Τέλος την αυριανή ημέρα τίθονται (25/9) αντιμέτωπες τα Φανάρια Νάξου με την Κηφισιά, ενώ το άλλο Σάββατο ο Πανελευσινιακός θα υποδεχθεί τον Έσπερο Καλλιθέας (1/10).

Δράση βέβαια έχουμε και στον Βόρειο Όμιλο της Β΄ Εθνικής με την αναμέτρηση που ξεχωρίζει να είναι αυτή του Βίκου Ιωαννίνων με τον Έσπερο Λαμίας, καθώς πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Η αρμάδα του Κωστόπουλου ξεπέρασε το εμπόδιο της Νίκης Βόλου εκτός έδρας, ενώ η ομάδα του Σοφογιάννη πέρασε άνευ αγώνος στην επόμενη φάση.

Ακόμη τα Τρίκαλα που υπερκέρασαν το εμπόδιο του Ερμή Λαγκαδά δοκιμάζονται ξανά εκτός έδρας απέναντι στην πάντα επικίνδυνη ΔΕΚΑ, η οποία επιβλήθηκε πανηγυρικά του Λευκίππου Ξάνθης στην πόλη της Θράκης. Επιπλέον η Σταυρούπολη υποδέχεται την ΧΑΝΘ, σε ένα ματς που αναμένεται με ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι οι γηπεδούχοι έκαμψαν την αντίσταση της Αναγέννηση Καρδίτσας με 93-83, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν αγωνίστηκαν στην προηγούμενη φάση. Τέλος ο Φίλιππος Βέροιας μετά την νίκη του επί του Πρωτέα Γρεβωνών βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση, καθώς έτσι προέκυψε από την κλήρωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Νοτίου Ομίλου:

Σάββατο 24/9

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Πρωτέας Β. Καραβίτης-Αναστασίου-Δελαγραμμάτικας (Δραμεσιώτης)

Μετς 17.00 Παγκράτι-Μίλων Μηλαπίδης-Κούλης Χαρ.-Χριστοδουλάκης (Ελευθεριάδης)

Κυριακή 25/9

Νάξου 13.30 ΑΠΑΣ Νάξου Τα Φανάρια-ΑΕ Ν. Κηφισιάς Θεοδωρόπουλος-Ραχιώτης-Τεφτίκης (Καραμπίνης)

Σάββατο 1/10

Τ. Βογιατζής 17.00 Πανελευσινιακός-Έσπερος

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Βορείου Ομίλου:

Σάββατο 24/9

Λ. Παπαδόπουλος 18.30 Σταυρούπολη-ΧΑΝΘ Παπαθανασίου Κ.-Τσαρδούλιας-Αναστασιάδης Β. (Πολυχρονίδης)

11ο Δημ. Σχ. Ευόσμου 18.00 ΔΕΚΑ-Τρίκαλα Basket Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.-Χατζημπαλίδης (Παπαδόπουλος Ι.)

Νέο Ιωαννίνων 17.00 ΑΣΙ Βίκος-Έσπερος ΓΣ Λαμίας Παπαγερίδης-Ντόγκας-Χατζηχαρίσης (Καραδήμας)

Σάββατο 1/10

ΔΑΚ Σερρών 17.00 Πανσερραϊκός-Ευκαρπία