Ο Γιάννης Σαχπατζίδης απέδειξε και χθες την αναμφισβήτητη κλάση του, καθότι πέτυχε 10 πόντους, 10 ριμπάουντ κι έκανε τρία μπλοκ, ενώ σημείωσε τέσσερις διαδοχικούς πόντους σε ένα κομβικό σημείο της αναμέτρησης, με συνέπεια να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γηραιό. Λίγο μετά την εξαιρετική του εμφάνιση και την μεγάλη νίκη – πρόκριση της ομάδας του μίλησε στο basketblog.gr σχολιάζοντας την εμφάνιση των Νεοσμυρνιωτών, τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί για λογαριασμό των “κυανέρυθρων” αλλά και πολλά άλλα θέματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις και τα πρώτα σου συναισθήματα, που παραμείνατε αήττητοι στην σεζόν και πήρατε μία τεράστια πρόκριση επί μίας ομάδας που πρωταγωνιστεί στην Elite League;

“Σίγουρα ήταν ένα πολύ καλό τεστ, για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε τέτοιου επιπέδου ομάδες. Ο Ηρακλής πρωταγωνιστεί στην Elite League, αφού διαθέτει πολύ καλούς κι έμπειρους παίκτες, στοχεύοντας στην επιστροφή του στην Βasket League. Λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού υπήρχε πολύ άγχος στην αρχή, με χαμηλό σκορ και πολλά άστοχα σουτ, αλλά συνεχίσαμε καλύτερα και τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, που είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία”.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην μεγαλύτερη διάρκειά του. Τι άλλαξε στην τελευταία περίοδο και κυριαρχήσατε σε τόσο μεγάλο βαθμό στο παρκέ;

“Έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι πήραμε τα ριμπάουντ και καταφέραμε να τρέξουμε το γήπεδο, κάτι το οποίο είναι και το δυνατό μας “όπλο”. Βέβαια κομβικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης έπαιξαν και τα μεγάλα σουτ που βάλαμε προς το τέλος του παιχνιδιού”.

Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για εσάς να περάσετε στο Final 8 όντας μία ομάδα Β’ Εθνικής κι αήττητοι στην σεζόν;

“Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι να δώσουμε μέχρι να φτάσουμε στο Final 8 κι άμα δεν σκεφτούμε αυτά τα παιχνίδια θα έχουμε πρόβλημα. Το μυαλό μας λοιπόν είναι μόνο στο παιχνίδι του Σαββάτου και αν όλα πάνε καλά εκεί πέρα θα απολαύσουμε την συμμετοχή μας στο Final 8”.

Ποια είναι η γνώμη σου για την νεοσύστατη διοργάνωση του Final 4 των Εθνικών κατηγοριών, που δίνει την δυνατότητα σε μία ομάδα της Elite League ή της Β’ Εθνικής να λάβει μέρος στο Final 8;

“Είναι μεγάλη διαφήμιση για τις ομάδες και τις κατηγορίες, επομένως το Final 4 είναι ένας πολύ ωραίος θεσμός. Απλά θα προτιμούσα να είναι γεμάτο το γήπεδο, αν και είναι πολύ ωραία εικόνα να βλέπεις τα παιδιά να χειροκροτούν και να χαμογελούν, γιατί είναι πολύ αγνά και δεν καταλαβαίνουν από αντιπαλότητες κι έρχονται στο γήπεδο μόνο για να απολαύσουν το παιχνίδι. Πάντως ελπίζω οι επόμενες διοργανώσεις να γίνουν με υγιείς φιλάθλους, που αγαπούν το άθλημα”.

Όντας από τους καλύτερους ψηλούς της Elite League τα τελευταία χρόνια κι αγωνιζόμενος με επιτυχία και σε πολλές ομάδες της Basket League, τι ήταν αυτό που σε έπεισε να “κατέβεις” στην Β’ Εθνική και να αγωνιστείς για λογαριασμό του Πανιωνίου;

¨Σίγουρα με έπεισε το project του Πανιωνίου, ενώ φυσικά παίζει ρόλο και το όνομα αλλά κι η μεγάλη ιστορία της ομάδας. Γενικότερα υπάρχει πρόγραμμα από τους ανθρώπους που εμπλέκονται τώρα στον σύλλογο και θέλουν να χτίσουν κάτι υγιές και για τα επόμενα χρόνια”.