Τον πρώτο κοινοτικό της ιστορίας του  απέκτησε ο Λεύκιππος Ξάνθης, ο οποίος είναι ο νεαρός Μαυροβούνιος Vasilja Jovanovic (2001, 1,91). Με αυτήν την κίνηση οι Θρακιώτες δυναμώνουν περαιτέρω την περιφερειακή τους γραμμή, ενόψει του αντγωνιστικού πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής. Τέλος το καινούργιο μεταγραφικό απόκτημα του Λευκίππου  πέρυσι φόρεσε την φανέλα της KK PLJEVLJA, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές Ομάδες του Μαυροβουνίου, επομένως πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό πάικτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ανακοινώνει την ένταξη του Vasilija Jovanovic στο δυναμικό της ομάδας μας.

Ο Μαυροβούνιος περιφερειακός με ύψος 1.91 και βάρος 85 κιλά, γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 2001 και μεγάλωσε στο Kotor του Μαυροβουνίου παίζοντας μπάσκετ στις ακαδημίες της γενέτειρας του.

Το ταλέντο του και οι επιδόσεις του εντυπωσίασαν τις ομάδες αλλά και των προπονητές των Εθνικών ομάδων καθώς έχει λάβει μέρος και έχει αγωνιστεί με τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων του Μαυροβουνίου.

Ο ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ αναγνωρίζοντας το ταλέντο του αλλά και την επιθυμία του να αγωνιστεί στα Ελληνικά παρκέ τον απέκτησε από την KK PLJEVLJA.

Καλωσορίζουμε τον Jovanovic και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Πρεσβεία στο Μαυροβούνιο, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να εκδοθεί το δελτίο αλλά και να επιλυθούν με τον ταχύτερο τρόπο οι όποιες διαδικασίες απαιτούταν.