Η σεζόν στη Β’ Εθνική άρχισε με τον Πανιώνιο να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στην Elite League και τη σταδιακή προσπάθεια για επιστροφή στην Basket League. Είναι λογικό: Διοικητική σταθερότητα και φερεγγυότητα, ισχυρό brand (παρότι ορισμένοι «περαστικοί» βρήκαν φως και μπήκαν κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το ξεφτίσουν) και φυσικά μεταγραφές που θα έκαναν την ομάδα πρωταγωνίστρια.

Ο Πανιώνιος προχωρά με 7-0 στο πρωτάθλημα και 4-0 στο Κύπελλο όπου έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στο φάιναλ φορ (η μοναδική ομάδα της Β’ Εθνικής που θα βρίσκεται εκεί) και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα, σε όλες τις διοργανώσεις, στις Εθνικές Κατηγορίες κι ενώ οδεύουμε προς το τέλος του Νοεμβρίου.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτή την αγωνιστική πορεία, την περίμεναν πολλοί με βάση το ρόστερ της ομάδας αλλά και τη σιγουριά που εμπνέει οικονομικά και διοικητικά. Είναι εξαιρετικά νέα αυτά. Όμως υπάρχουν κι άλλα, πολύ καλύτερα. Η ενεργοποίηση του Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος για πρώτη φορά ανέλαβε πόστο στην ομάδα και μάλιστα όχι απλώς ασχολείται με κέφι αλλά βρίσκεται σε τέτοια διάθεση που θεωρείς ότι θέλει να μπει ν’ αγωνιστεί κιόλας (που λέει ο λόγος) σήμανε την επιστροφή του Πανιωνίου και σε άλλο πλαίσιο: Της οικογένειας, της αγάπης, της συνεργασίας.

Οι παλαιότεροι έλεγαν ότι «Πανιώνιος χωρίς συναίσθημα δεν υφίσταται» και πλέον όλοι είναι μια «αγκαλιά». Η επανεργοποίηση παλαιών αθλητών όπως ο Μάκης Δρελιώζης, ο Γιώργος Καράγκουτης, ο Γιώργος Γάσπαρης, ο Γιώργος Μποσγανάς ή ακόμα παλαιότερων όπως ο Μίλτος Λαζαρίδης (και τόσων άλλων) που βρίσκονται συνέχεια (ή όποτε μπορούν) στο γήπεδο και κοντά στον Πανιώνιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας. Η συσπείρωση είναι συνώνυμο της δύναμης και οι Νεοσμυρνιώτες γνωρίζουν ότι πλέον διαθέτουν μια ομάδα η οποία έχει υποχρεώσει την πόλη να ζει στο δικό της ρυθμό. Η πρόσθετη εξέδρα που τοποθετήθηκε στο (περιορισμένου χώρου) «Ανδρέας Βαρίκας» δε φανερώνει απλώς τη «δίψα» του κόσμου να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, αλλά και την αμεσότητα της διοίκησης Μικρόπουλου- Ηλιάδη να την αντιλαμβάνονται.

Για τα αγωνιστικά θα έχουμε καιρό να τα λέμε. Πλησιάζει το φάιναλ φορ του Κυπέλλου ενώ στο πρωτάθλημα τα πάντα θα κριθούν τον Απρίλιο και με βάση το νόμο των πιθανοτήτων στη δύσκολη διασταύρωση με τον Α’ Όμιλο. Όμως ο Πανιώνιος πείθει ότι δεν έχει σκοπό να σταματήσει πουθενά, διότι η γνωστή «παλιοπαρέα» άρχισε να συγκεντρώνεται ξανά στο κλειστό, όχι στης Αρτάκης αλλά στο «Βαρίκας». Εκεί που αναπνέει η επόμενη μέρα του συλλόγου, με τις Ακαδημίες. Κι εκεί όπου η πρώτη ομάδα, το καμάρι του συλλόγου, αποπνέει υγεία, δύναμη και σιγουριά.