Αν και σχεδόν οι μισές ομάδες του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής δεν έχουν ακόμα προχωρήσει για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους σε κάποια επίσημη μεταγραφική κίνηση, πολλοί είναι οι σύλλογοι που όχι απλά έχουν ενισχύσει σημαντικά τον κορμό που έχτισαν κατά την περσινή χρονιά αλλά και που βρίσκονται πολύ κοντά στο να κλείσουν το ρόστερ τους εν όψει της επερχόμενης σεζόν.

Σ’ αυτό το πλαίσιο φυσικά, δεν απουσιάζουν και τα άκρως σημαντικά και ηχηρά μεταγραφικά…. μπαμ, με πολλούς συλλόγους της τέταρτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας να έχουν αποκτήσει μερικούς αστέρες του εν λόγω επιπέδου, έχοντας ως άμεσο στόχο τους φυσικά μια ακόμα καλύτερη πορεία σε σχέση με την περασμένη σεζόν και -γιατί όχι- την επί ίσοις όροις διεκδίκηση της ανόδου στη Β’ Εθνική από τους εκάστοτε ομίλους τους.

Το basketblog.gr παρουσιάζει τις 5 κορυφαίες μεταγραφές που έχουν λάβει χώρα στον κόσμο της Γ’ Εθνικής μέχρι και τις 20/7 (θα υπάρξει νέα αντίστοιχα κείμενα μέχρι και την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου τον προσεχή Οκτώβριο), με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν οργανισμούς του Νότου της λίγκας, όπου και έχουν γίνει μέχρι πρότινος και οι περισσότερες προσθήκες αυτό το καλοκαίρι.

Αναλυτικά οι 5 καλύτερες μεταγραφές μέχρι και τις 20/7:

1. Μιχάλης Πελεκάνος: ΑΟ Ερμιονίδας -> ΓΣ Αλμυρού

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης με μακρά καριέρα σε μερικά από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως ο Μιχάλης Πελεκάνος, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, με τον έμπειρο σκόρερ να είναι έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο στην πλούσια σταδιοδρομία του στα παρκέ.

Έπειτα λοιπόν από μια πολύ ποιοτική -αν και ελλιπή από άποψη συμμετοχών ελέω της απόφασής του να μεταβεί στην τηλεοπτική “Φάρμα“- με τα χρώματα του ΑΟ Ερμιονίδας, ο 40χρονος guard/forward προβάρει εδώ και έναν περίπου μήνα τα μπλε του Αλμυρού, τον οποίο και θέλει να οδηγήσει στην κορυφή του 4ου ομίλου της λίγκας σχηματίζοντας ένα τρομερό δίδυμο επιθετικά με τον έτερο Μιχάλη, τον Πολίτη, τον περσινό δηλαδή πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

  • 164 πόντοι με ΑΟ Ερμιονίδας (Γ’ Εθνική)

 

2. Νίκος Πέττας: Φοίνικας Πειραιά -> ΓΣ Κορωπίου

Μετά από μια αρκετά ποιοτική σεζόν δεδομένου του αρκετά νεανικού του ρόστερ αλλά και του εξαιρετικά δύσκολου 2ου ομίλου του Νότου, στο Κορωπί φαίνεται πως κοιτούν ακόμα ψηλότερα φέτος -με την απόκτηση του πολύπειρου Νίκου Πέττα να δείχνει φυσικά άμεσα και ριζικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πολύπειρος σκόρερ, που πέρασε τη σεζόν 2021-2022 τόσο στη Γ’ Εθνική με τα χρώματα του Ίκαρου Καλλιθέας (αντίπαλος με το Κορωπί) όσο και στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ όπου βοήθησε τον Φοίνικα Πειραιά να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες με άνεση, είναι φυσικά ένα σπουδαίο γρανάζι για κάθε σύλλογο με βαθείς στόχους, και στο Κορωπί πρέπει να αισθάνονται πολύ χαρούμενοι που απέκτησαν έναν τύπο που σκόραρε 36 ολόκληρους πόντους με μόλις ένα εύστοχο τρίποντο απέναντί τους τον περασμένο Οκτώβριο κατά την 2η στροφή.

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

  • 240 πόντοι με Ίκαρο Καλλιθέας (Γ’ Εθνική)

3. Δημήτρης Κουρέπης: ΑΟΚ Χανιά -> Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

Λίγους μήνες μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν συθέμελα την ευρύτερη περιοχή, η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου κατάφερε να χαρίσει έστω και μια μικρή ποσότητα χαράς στους κατοίκους της κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚ κερδίζοντας -με ανατροπή- με 2-1 στους Τελικούς το Ρέθυμνο, συγκυρία που την προβίβασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο επίπεδο των Εθνικών Κατηγοριών και δη της Γ’ Εθνικής.
Ωστόσο, το έργο δεν τελείωσε στην πρώτη πράξη…

Μέσα σε ένα πλήθος ανανεώσεων παικτών από τον περσινό κορμό πρωταθλητισμού στα τοπικά του νησιού τους, οι Κρητικοί “έκλεψαν” από τον ΑΟΚ Χανιά έναν εκ των κορυφαίων σέντερ της περασμένης σεζόν στη Β’ Εθνική, τον Δημήτρη Κουρέπη, που έρχεται στο Ηράκλειο για να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον 2ο όμιλο της Γ’! Το γεγονός πως είναι μόλις 24 ετών γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τους ανθρώπους της Αναγέννησης, που στοχεύουν σε μια γεμάτη πορεία φέτος.

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

  • 353 πόντοι με ΑΟΚ Χανιά (Β’ Εθνική)

4. Φώτης Ιωάννου: Αίολοι/Γόμφων -> ΑΟ Ερμιονίδας

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο Μιχάλης Πελεκάνος πήρε την απόφαση να αλλάξει στέγη φέτος -κάτι που ώθησε την πρώην πλέον ομάδα του, τον ΑΟ Ερμιονίδας, να κινηθεί άμεσα για να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο το κενό που αφήνει πίσω του ο ικανός άσος.
Και ο Φώτης Ιωάννου ήταν η πρώτη του επιλογή εν όψει της νέας σεζόν!

Ο… μάστερ των ανόδων βίωσε πέρυσι μια γεμάτη σεζόν στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής, όπου μετρώντας πάνω από 150 πόντους βοήθησε τα μάλα την ομάδα του, τους Αιόλους/Γόμφων να τερματίσουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μια μόλις πίσω από τον πρωταθλητή Ερμή Σχηματαρίου.

Ο γεννημένος στη Ναύπακτο γκαρντ επιστρέφει ουσιαστικά στην Πελοπόννησο, δεδομένου του ότι οι 9 από τους 10 αντιπάλους του ΑΟΕ είναι από την ευρύτερη περιοχή φέτος, με απώτερο στόχο μια ακόμα πιο γεμάτη σεζόν.

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

  • 169 πόντοι με Αιόλους/Γόμφους (Β’ Εθνική)

5. Μιχάλης Σουλίκας: ΒΑΟΛ -> ΦΟ Βροντάδου

Έπειτα από μια ζωή στον ΒΑΟΛ, ο Μιχάλης Σουλίκας πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα της Χίου μετά και την απόφασή της να υποβιβαστεί οικειοθελώς στις τοπικές ενώσεις. Ωστόσο, ο έμπειρος σκόρερ δεν αναμένεται να πάει πολύ μακριά, με τον γειτονικό ΦΟ Βροντάδου να κερδίζει εν τέλει την υπογραφή του και να τον κρατάει στο νησί και για την επόμενη χρονιά.

Στο πλευρό μάλιστα, του Σπύρου Γεωργούτσου, που παρέμεινε στην ομάδα μετά και την περσινή του μεταγραφή κατά τη χειμερινή περίοδο από την ΑΕ Πικερμίου, ο Σουλίκας αναμένεται να παίξει σπουδαίο μπάσκετ και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται σε έναν όμιλο όπου όλα μοιάζουν ανοιχτά σ’ αυτό το σημείο της off-season.

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

  • 172 πόντοι με ΒΑΟΛ (Γ’ Εθνική)