Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του Έσπερου Λαμίας, επισημαίνουν ότι οι ομόλογοί τους στον Λοκρό πιθανώς βρίσκονται σε κρίση πανικού από τη συντριβή των ονείρων για δήθεν άνοδο, ενώ αναφέρουν ότι έχουν χάσει κάθε ίχνος ψυχραιμίας και αξιοπρέπειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανταπαντώντας για πρώτη και τελευταία φορά στην τόσο όμορφη ανακοίνωση του Α.Σ. Λοκρού Αταλάντης σχετικά με τον αγώνα καλαθοσφαίρισης με τελικό νικητή το Γ.Σ. Έσπερο
Λαμίας, διαπιστώνουμε ότι: «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Το Δ.Σ. του Λοκρού Αταλάντης είναι σε προφανή κρίση πανικού από τη συντριβή των ονείρων του για δήθεν άνοδο, που είχαν καλλιεργήσει στους οπαδούς τους και η αυτογελοιοποίησή τους σε κάθε ανακοίνωσή τους θα φαίνεται μεγαλύτερη. Όλοι στο Χαλκιοπούλειο είδαν μια πεντακάθαρη νίκη του Γ.Σ. Έσπερου Λαμίας με 87-80. Το Δ.Σ. του Α.Σ. Λοκρού, έχοντας χάσει κάθε ίχνος ψυχραιμίας και αξιοπρέπειας, ξεχνούν ή κάνουν ότι ξεχνούν την αλήθεια για όποιες αψιμαχίες (άνευ ουσίας και επιρροής στο αποτέλεσμα) μετά από ώρα από το τέλος του αγώνα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στον αγώνα, δηλαδή διαιτητές, γραμματεία, κομισάριος, αθλητές, προπονητές, φίλαθλοι, αστυνομική δύναμη, θεωρούμε ότι κινήθηκαν εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους χωρίς τις υπερβολές που θέλει να προσδώσει το Δ.Σ. του Α.Σ. Λοκρού Αταλάντης. Κατανοούμε την απογοήτευσή τους, αλλά δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που διάλεξαν δια των ψευδών καταγγελιών και υπερβολών. Τελικά, οι άνθρωποι δεν ξέρουν να χάνουν.

Το Δ.Σ. Έσπερος Γ.Σ. Λαμίας».