Έναν παίκτη που έχει αρκετή εμπειρία από τη Γ’ Εθνική, παρά το νεαρό της ηλικίας του, απέκτησε ο Πήγασος Θυρέας. Ο πρωταθλητής της Α1 ΕΣΚΑΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλέξανδρου Κιουρτζίδη, του 22χρονου σέντερ (2000, 2.08) που έπαιξε σε μικρή ηλικία σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, πριν αρχίσει το… ταξίδι στη Γ’ Εθνική.

Την προηγούμενη χρονιά ο Κιουρτζίδης αγωνίστηκε στον Παπάδο Γέρας και στον ΑΣΣ Αμαλιάδας. Αποτελεί το 2ο φετινό μεταγραφικό απόκτημα μετά τον Γιάννη Κόκκορη για τον Πήγασο, ο οποίος θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής την επόμενη χρονιά. Από την περσινή χρονιά έχουν παραμείνει οι Ηλίας Ταβάνης, Δημήτρης Διαμαντόγιαννης, Κώστας Μαυριάς και Θανάσης Μεσσίνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΑΟ ΘΥΡΕΑΣ ΠΉΓΑΣΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξανδρου Κιουρτζίδη .Ο 22χρονος σέντερ (2,08) ξεκίνησε το μπάσκετ από τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ολυμπιακό όπου πανηγύρισε τίτλους στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Ακόμη έχει αγωνιστεί με τις ομάδες της Καλαμπάκας (Γ’ Εθνική), Γέφυρας (Β’ Εθνική), Καλαμαριάς (Γ’Εθνική), Παπάδος Γέρας και Αμαλιάδας (Γ’ Εθνική).

Αλέξανδρε σε καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε υγεία και αγωνιστικές επιτυχίες».