Μετά την οικειοθελή αποχώρηση του ΦΟ Αριδαίας από τον Βορρά της Γ’ Εθνικής, έγινε επίσημη η αντικατάστασή του από τον Άθλο Αλεξάνδρειας, ο οποίος και θα τεθεί αυτόματα στον 5ο όμιλο της λίγκας από τον επερχόμενο Οκτώβριο!

Αξίζει δε να αναφερθεί το γεγονός πως ο Άθλος θα βιώσει την άνοδο στον κόσμο των εθνικών κατηγοριών για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του, με το φετινό προβιβασμό από την Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ να έχει και ιστορική χροιά για τον οργανισμό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΆΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ανδρική μας ομάδα μπάσκετ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα αγωνίζεται στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του Ελληνικού πρωταθλήματος!!!

Είναι ιστορική στιγμή για την Ακαδημία μας που στη σύντομη διαδρομή των εννέα χρόνων από την ίδρυση της θα μπει στις Εθνικές κατηγορίες, αφήνοντας πίσω τα τοπικά πρωταθλήματα και θα ανταγωνιστεί με σπουδαίες ομάδες από την βόρεια Ελλάδα.
Είναι ακόμη πιο τιμητική για μας αυτή η διάκριση αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα μας την κατέκτησε αγωνιζόμενη με το μικρότερο ηλικιακά ρόστερ στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η περσινή λοιπόν εκπληκτική χρόνια με την κατάκτηση του πρωταθλήματος εφήβων και την πρόκριση στην ημιτελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων ολοκληρώνεται με την πανάξια άνοδο της ανδρικής μας ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι ομάδες που απαρτίζουν τον 5ο όμιλο της Γ’Εθνικής είναι οι εξής:

ΜΕΝΤ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
ΑΡΕΤΣΟΥ
ΙΩΝΙΚΌΣ ΔΙΑΒΑΤΏΝ
ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ
ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ
ΠΑΟΚ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
Πιερικός
ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ
ΆΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας( αθλητές, προπονητές, διοίκηση, χορηγούς) και περιμένουμε την στήριξη όλου του φιλάθλου κοινού της περιφέρειας μας που πλέον θα καμαρώνει τα δικά του παιδιά σε ένα ακόμη υψηλότερα επίπεδο!!!».