Στις 7 Οκτωβρίου θα γίνει το πρώτο τζάμπολ για τους τέσσερις ομίλους της Γ’ Εθνικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΟΚ. Σύμφωνα με την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος συνολικά έξι (6) ομάδες θα προβιβαστούν στη Β’ Εθνική, ενώ στις τοπικές κατηγορίες θα υποβιβαστούν συνολικά εννέα (9) ομάδες του Νότου και οκτώ (8) του Βορρά.

Αναλυτικά το εν λόγω άρθρο:

Γ) Άνοδος – Υποβιβασμός
α) Άνοδος στη Β’ Εθνική
Στην Β’ Εθνική ανέρχονται συνολικά έξη (6) Σωματεία και συγκεκριμένα οι πρώτοι νικητές κάθε ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Νότου και Βορρά), καθώς επίσης ο νικητής του αγώνα κατάταξης μεταξύ των Σωματείων που κατέλαβαν την 2η θέση στους 2 ομίλους του Βορρά και ο νικητής του αγώνα κατάταξης μεταξύ των Σωματείων που κατέλαβαν την 2η θέση στους 2 ομίλους Νότου.

β) Υποβιβασμός από τη Β’ Εθνική
Οι δύο (2) τελευταίοι του Βόρειου Ομίλου και οι τέσσερις (4) τελευταίοι του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας υποβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική και εντάσσονται εκεί όπου λόγω έδρας ανήκουν.

γ) Υποβιβασμός από τη Γ’ Εθνική
1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου στην Β’ Εθνική Κατηγορία, υποβιβασμού από την Β’ Εθνική κατηγορία και ανόδου στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, από τους Ομίλους Νότου θα υποβιβαστούν στα Τοπικά Πρωταθλήματα συνολικά 9 Σωματεία και από τους Ομίλους του Βορρά συνολικά 8 Σωματεία.

2. σε περίπτωση που ο Πρωταθλητής της ΕΣΚΑΒΔΕ ενταχθεί στον 1ο Όμιλο Βορρά σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παρακάτω περίπτωση δ, τότε από τους 7 Ομίλους Νότου θα υποβιβασθούν συνολικά 8 Σωματεία και από τους Ομίλους Βορρά συνολικά 9 Σωματεία.

3. Συγκεκριμένα από κάθε Όμιλο του Νότου και Βορρά θα υποβιβασθούν τόσα Σωματεία όσα απαιτούνται για να διατηρηθεί ο σταθερός αριθμός των δώδεκα (12) Σωματείων κατά Όμιλο.

4. Όπου απαιτείται τέλεση αγώνα κατάταξης, αυτός θα γίνεται σε ουδέτερο γήπεδο ή πόλη, ανάλογα. Ο αγώνας αυτός θα τελεσθεί αμέσως μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.