Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής επικράτησε άνετα του Αίαντα Κομοτηνής με σκορ 83-44 και έτσι πήρε την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά «Γιάννης Καρυώτης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά «Γιάννης Καρυώτης»  πήρε η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, καθώς επικράτησε εύκολα του Αίαντα Κομοτηνής με 83-44.  Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με το «Δημοκρίτειο» , που επικράτησε του ΓΑΣ στον πρώτο ημιτελικό.

Αυτό που μετράει βέβαια είναι πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής και στα δύο παιχνίδια, τιμώντας τη μνήμη του Γιάννη.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, με τους παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής να παίρνουν από το πρώτο δεκάλεπτο διψήφια διαφορά, καθώς προηγήθηκαν με 27-11. Με όπλο την άμυνα η Αθλητική Ένωση προηγήθηκε στο ημίχρονο με 49-20 και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 72-26. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δοκιμές και οι αλλαγές είχαν σαν αποτέλεσμα ο Αίαντας να μειώσει λίγο τη διαφορά, με την ΑΕ Κομοτηνής να κερδίζει με 83-44.

Ο κόουτς της ομάδας Σωτήρης Κοκκινόπουλος μαζί με τους συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να βγάλουν κάποια πρώιμα συμπεράσματα, με τον χρόνο να λειτουργεί όμως σαν σύμμαχος, καθώς το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου

Δεκάλεπτα:  27-11, 49-20, 72-26, 83-44 

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

18:00 ΓΑΣ Κομοτηνή – Αίας Κομοτηνής

20:30 Α.Ε. Κομοτηνής – «Δημοκρίτειο»