Το ντέρμπι που έρχεται για τον Εθνικό Πειραιώς απέναντι στον Πόλις Καλλιθέας είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο. Οι Πειραιώτες θέλουν να διατηρήσουν το εντός έδρας αήττητο που έχουν και, ταυτόχρονα, να αποτελέσουν την πρώτη ομάδα που θα κερδίσει φέτος τους “πράσινους”. Σε αυτήν τους την προσπάθεια, όμως, θα αναγκαστούν να παραταχθούν χωρίς δύο εκ των βασικών στελεχών τους.

Κι αυτό γιατί οι Γιώργος Φιλίππου και Δημήτρης Γιανναλέτσος τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής και πρόστιμο 50% των μηνιαίων οδοιπορικών τους για τη συμπεριφορά τους στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο. Παράλληλα, χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε και στους Θέμη Φωτόπουλο και Αλέξανδρο Καρυπίδη, επίσης για πειθαρχικό παράπτωμα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους “ερυθρόλευκους”.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ ανακοινώνει τις παρακάτω πειθαρχικές αποφάσεις:

1. Επιβάλει στους αθλητές Γεώργιο Φιλίππου και Δημήτρη Γιανναλέτσο ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής και πρόστιμο 50% των μηνιαίων οδοιπορικών τους για την έντονη λογομαχία που είχαν μεταξύ τους στην αναμέτρηση της 18/11/2012 με αντίπαλο την ΑΓΕ Ζακύνθου.

2. Επιβάλει στους αθλητές Θέμη Φωτόπουλο και Αλέξανδρο Καρυπίδη πρόστιμο 20% των μηνιαίων οδοιπορικών τους για απειθαρχία και ανάρμοστη συμπεριφορά προς το πρόσωπο του προπονητή (αντέδρασαν άσχημα μετά από οδηγίες που έλαβαν από τον προπονητή τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της 18/11/2012 με αντίπαλο την ΑΓΕ Ζακύνθου).

Η φιλοσοφία της διοικούσας επιτροπής είναι η σωστή και εύρυθμη λειτουργία του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ, είναι αμείλικτη σε θέματα πειθαρχίας και δεν θα ανεχτεί στο μέλλον ανάλογα περιστατικά.

Ο Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής,
Βασίλειος Δέρβος