Η Νίκη Αμαρουσίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της στο κλειστό της Κοκκινιάς, με την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των αθλητών, των αθλητριών και πολυάριθμων φίλων του συλλόγου, όπως και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και πολλών ακόμη προσκεκλημένων που παρευρέθησαν στο γήπεδο των Βορείων Προαστίων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής έγιναν πολλές βραβεύσεις, καθώς και αγώνες επίδειξης και δεξιοτήτων των Ακαδημιών μπάσκετ και βόλεϊ της ομάδας.

Αναλυτικά, όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου:

“Με τεράστια επιτυχία η Νίκη Αμαρουσίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της στο κατάμεστο κλειστό της Κοκκινιάς, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των αθλητών, των αθλητριών και πολυάριθμων φίλων του Συλλόγου, όπως και της Δημοτικής Αρχής προεξάρχοντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και πολλών ακόμη εκλεκτών προσκεκλημένων που έδωσαν το παρών!

Της εκδήλωσης προηγήθηκαν αγώνες επίδειξης και δεξιοτήτων των Ακαδημιών Μπάσκετ και Βόλεϊ της Νίκης Αμαρουσίου, αφού το μέλλον του Αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα… ανήκει στα παιδιά!

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ήταν εκείνος που “άνοιξε” την εκδήλωση, απευθύνοντας χαιρετισμό και καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.

Τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Νίκης Αμαρουσίου, Αντώνης Τσέκενης, ο οποίος αρχικά καλωσόρισε με τη σειρά του τους προσκεκλημένους και όλους όσοι μας τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους και τους ευχαρίστησε που δείχνουν έμπρακτα ότι βρίσκονται στο πλευρό της Νίκης, ενώ στη συνέχεια δήλωσε: “Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Νίκης Αμαρουσίου αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για έναν πρόχειρο απολογισμό της που πέρασε: 3η θέση για την ομάδα Μπάσκετ Ανδρών στην Γ’ Εθνική χάνοντας την άνοδο στην ισοβαθμία, 3η θέση για την ομάδα Βόλεϊ Γυναικών στην Β’ Εθνική, ενώ οι Ακαδημίες πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα και στα τουρνουά που έλαβαν μέρος.

Διοργανώσαμε το 3ο Τουρνουά “Δημήτρης Ασημακόπουλος” για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου.

Συνδιοργανώσαμε με τον Δήμο Αμαρουσίου το 2ο Τουρνουά “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ” με τη συμμετοχή της Νίκης Αμαρουσίου, του ΓΣ Αμαρουσίου, του Πανερυθραϊκού και του ΑΣΕ Δούκα, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου.

Διοργανώσαμε το πρωτοποριακό 3ο Basketball Shooting Camp”.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Αντώνης Τσέκενης, υπενθύμισε ότι “συνεχίζουμε με δική μας πάντα πρωτοβουλία να εξοπλίζουμε και να συντηρούμε το κλειστό της Κοκκινιάς, που μας εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει”, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στο ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο της Νίκης Αμαρουσίου.

Κλείνοντας, ο Αντώνης Τσέκενης υπογράμμισε ότι: “To 2015 η Νίκη Αμαρουσίου κλείνει 24 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στα γήπεδα και έχει εντάξει πλέον στο δυναμικό της τουλάχιστον 400 παιδιά”, ενώ ευχαρίστησε όλους τους Χορηγούς του Σωματείου, όπως και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε “Καλή Χρονιά, Υγεία και δύναμη σε όλους”.
Αφού, ο Πατέρας Νικόλαος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της Νίκης Αμαρουσίου, ο Αντώνης Τσέκενης έκοψε το πρώτο κομμάτι που το αφιέρωσε “σε ΟΛΑ τα παιδιά της Νίκης μικρά και μεγάλα”!

Ακολούθως, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνεχάρη αρχικά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Νίκης Αμαρουσίου για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά ούτως ώστε να δείχνουν αφενός το σωστό δρόμο στη νεολαία μας μέσω του Αθλητισμού και αφετέρου να φέρνουν διακρίσεις στην Πόλη μας και μεταξύ άλλων τόνισε: “Αυτός εδώ ο χώρος, το κλειστό της Κοκκινιάς, που πριν από περίπου δυόμιση χρόνια είχαμε εγκαινιάσει όλοι μαζί, αποτελεί εστία Αθλητισμού για την Πόλη μας και χαίρομαι γιατί τα παιδιά μας βρίσκεται στα σίγουρα χέρια της Νίκης Αμαρουσίου. Ο Αθλητισμός, αυτή τη δύσκολη περίοδο, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μας να βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Έχει παρατηρηθεί ότι το μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο στο Μαρούσι, αλλά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος -και όχι μόνο- είναι ότι φτιάχνεις μεν κάτι, αλλά πολύ εύκολα και γρήγορα χαλάει. Θα ήθελα, λοιπόν, να εκφράσω τη μεγάλη και απόλυτη εμπιστοσύνη της Δημοτικής Αρχής στον ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου, διότι αποδεικνύετε ότι μπορείτε να λειτουργήσετε εύρυθμα το κλειστό της Κοκκινιάς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό της Πόλης μας. Οφείλω, να εκφράσω στους ανθρώπους της Νίκη Αμαρουσίου ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την προσφορά σας με το έργο που παράγετε. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στη Νίκη Αμαρουσίου σε ότι κι αν χρειαστεί. Στόχος μας, επίσης, είναι να συζητήσουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι για να δημιουργήσουμε ένα διαδημοτικό δίκτυο Αθλητισμού -κατά το πρότυπο του διαδημοτικού δικτύου Υγείας- και σας καθιστώ κοινωνό σε αυτή την προσπάθεια”.

Ο Γιώργος Πατούλης, συν τοις άλλοις, εξέφρασε την υπερηφάνεια του προς την Νίκη Αμαρουσίου, όχι μόνο μόνο για τις μεγάλες νίκες και τις σημαντικές επιτυχίες που πετυχαίνει για την Πόλη μας, αλλά και με το ήθος, την υγεία και τη νοικοκυροσύνη της, ενώ, τέλος, αφιέρωσε και εκείνος το κομμάτι του από την πρωτοχρονιάτικη πίτα στα παιδιά της Πόλης μας, τα παιδιά όλης της Ελλάδος, που είναι το μέλλον της χώρας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Νίκη Αμαρουσίου βράβευσε τις αθλήτριες και τους αθλητές της που εισήχθησαν σε Ανώτατες Εκπαιδευτικές Σχολές και συγκεκριμένα τις Χριστίνα Ηλιοπούλου, Βασιλική Ηλιοπούλου, Βάλια Κουσούλη, Βασιλική Μίνου και Παναγιώτα Ξενάκη -όλες τους παιδιά από τα “σπλάχνα” της Νίκης- οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν.

Την παράσταση, βέβαια, έκλεψαν και στη φετινή εκδήλωση οι νεαρότεροι αθλητές της Νίκης Αμαρουσίου! Η αθλήτρια του Βόλεϊ Στέλλα Περουκανέα και ο αθλητής του Μπάσκετ Κώστας Μαγγίνας, στο όνομα όλων των αθλητριών και αθλητών που τιμούν με την παρουσία τους την Νίκη Αμαρουσίου βραβεύτηκαν ως η μικρότερη και ο μικρότερος ηλικιακά αθλητές των Ακαδημιών μας, αντίστοιχα! Οι λιλιπούτειοι αθλητές μας παρέλαβαν τα βραβεία τους από την πασαδόρο της Γυναικείας ομάδας Βόλεϊ Κατερίνα Πετρουλάκη και τον “μπόμπερ” της ανδρικής ομάδας Μπάσκετ Μίλος Παβλίσεβιτς, μέσα σε αποθέωση!

Επίσης, η Νίκη Αμαρουσίου βράβευσε με τιμητική πλακέτα την Ένωση Κρητών “Κρηταγενής Ζευς” για την προσφορά στην Πόλη μας. Την πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών κ. Κωστής Σηφάκης. Ακολούθησε εντυπωσιακό χορευτικό του Κρητικού Συλλόγου, με το οποίο “έκλεισε” η φετινή εκδήλωση Κοπής της πρωτοχρονιάτικης Πίτας, αποσπώντας παράλληλα το “ζεστό” χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, .

Πέραν του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μας τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου κ.κ. Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Καρλαύτης, Σπύρος Σταθούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός της μείζοντος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου Νίκος Μαγιάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Παναγιώτης Σαγρής, Πέτρος Κόνιαρης και Κώστας Βλάχος, o Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πατέρας Νικόλαος, ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ-ΕΣΠΑΑΑ κ. Ανδρέας Βαλσαμής και το ΔΣ της Ένωσης Κρητών του Δήμου Αμαρουσίου “Κρηταγενής Ζευς” με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Κωστή Σηφάκη, κ.α. .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους Χορηγούς της φετινής εκδήλωσης Ζαχαροπλαστεία ΠΑΝΟΡΑΜΑ στο Μαρούσι, ΑΤΤΙΚΟΝ ΦΩΣ της κας Μπιρμπίλη, την GALLERY Ζώης, και τα νερά ΒΙΚΟΣ.

Και του χρόνου με την… Νίκη!”