Σε αντίθεση με την Αγία Παρασκευή, ο χαμένος της υπόθεσης αναφορικά με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ ήταν ο Έσπερος Πατρών, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν κάνει χάρες και δεν θέλει χάρες από κανέναν. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Πάτρας ενώ ετοιμαζόταν να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, βρέθηκε αίφνης στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά:

Ο Έσπερος ΑΟΠΑ είναι Σύλλογος που ασχολείται αποκλειστικά με το μπάσκετ. Ο λόγος; Όλοι μας στην οικογένεια του Συλλόγου αγαπάμε το άθλημα και είμαστε ελεύθεροι! Στο τέλος της περυσινής σεζόν ακριβώς στο φινάλε του πρωταθλήματος καταλάβαμε θέση, η οποία σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΟΚ μας εξασφάλισε την παραμονή στην Β’ Εθνική. Έτσι στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου προχωρήσαμε ανάλογα στον προγραμματισμό μας και επανδρώσαμε για ακόμη μια χρονιά το ρόστερ με παιδιά που έχουν βγει από τα σπλάχνα μας, με παιδιά από την Πάτρα, που πιστεύουμε και μας πιστεύουν.

Παραμονές της έναρξης της Β’ Εθνικής ενημερωθήκαμε ότι τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη Κατηγορία. Λίγες ημέρες αργότερα επισημοποιήθηκε ότι λόγω απόφασης του ΑΣΕΑΔ η ομάδα μας υποβιβάστηκε τελικά στην Γ’ Εθνική, Κατηγορία στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετάσχουμε.

Για εμάς στον Έσπερο ΑΟΠΑ η Κατηγορία έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Εμείς αγαπάμε το μπάσκετ και θα το υπηρετούμε με αρχές, σεβόμενοι τους Νόμους, τους αντιπάλους, μα πάνω απ’ όλα όλους όσους μας εμπιστεύονται και είναι στο πλευρό μας, είτε η ομάδα μας συμμετέχει στην τελευταία Κατηγορία του Τοπικού πρωταθλήματος είτε στην Α1 Εθνική. Ακολουθούμε τη δική μας φιλοσοφία, χρόνια τώρα, δεν παρεκκλίνουμε από τις αρχές μας, δεν κάνουμε χάρες και δεν θέλουμε χάρες!