Η Καλαμάτα συνεχίζει την ουσιώδη της ενίσχυση εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, που τη βρίσκει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική. Η «Μαύρη Θύελλα», προχώρησε σε ακόμη μία κίνηση για την κάλυψη των θέσεων των φόργουορντ, με την απόκτηση του Βασίλη Δελή. Ο 27χρονος φόργουορντ, με παραστάσεις ακόμη και από την Α2, έχοντας αγωνιστεί ακόμη και σε Οίακα Ναυπλίου, ΑΕΚ Άργους, Πέραμα και Δούκα, σύμφωνα με το Sport365.gr, έχει συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση του συλλόγου και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ίδιος παίκτης είχε αποτελέσει πέρυσι το «μπαμ» των Δρομέων Τρίπολης, προκειμένου να κερδίσουν το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αλλά βρήκε μπροστά του την Καλαμάτα. Η τελευταία, πάντως, δεν έχασε την ευκαιρία να τον προσεγγίσει και εν τέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της, με την αφορμή της ανόδου. Ο Δελής μάλιστα, δεν είναι ο μοναδικός παίκτης από τους Δρομείς, με τον οποίο έχει συμφωνήσει η ομάδα του Θοδωρή Γιαννακόπουλου

Μαζί του, αναμένεται να έρθει στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και ο Γιώργος Μπαλής, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα στην ηλικία του. Ο 16χρονος πλέι μέικερ, έχει κληθεί στην προεπιλογή του Μάνου Μανουσέλη για την Εθνική Παίδων, η οποία θα προετοιμαστεί για το αντίστοιχο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (12-20/8), ενώ αποτελεί ένα νέο «στοίχημα» που θα επωμιστεί ο Ολυμπιακός, μετά την απόκτηση του Νίκου Αρσενόπουλου. Με τον ίδιο, άλλωστε, καθώς και με τον έτερο συζητημένο παίκτη των ημερών, αλλά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, τον Γιάννη Χατζηβέρογλου, είναι συμπαίκτης στην Εθνική Παίδων.

balis-giorgos

Ο Μπαλής, πάντως, δε θα βιαστεί να μεταβεί στους «ερυθρολεύκους» και φαίνεται πως και οι τελευταίοι προτιμούν να τον αφήσουν να αγωνιστεί για έναν χρόνο στην Καλαμάτα. Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν να βιώσει τις δυσκολίες ενός πρωταθλήματος, όπως είναι αυτό της Γ’ Εθνικής και με το πέρας της σεζόν ο νεαρός παίκτης θα αξιολογηθεί από τους Πειραιώτες, έχοντας πρόθεση το καλοκαίρι του 2017 να τον φέρουν στις τάξεις τους. Προς το παρόν, αποτελεί μία ακόμη σημαντική «επένδυση» για την Καλαμάτα.

Ύστερα από αυτές τις δύο μεταγραφές, οι «μελανόλευκοι» επικεντρώνονται στην απόκτηση ενός πλέι μέικερ, ο οποίος θα αποτελέσει τη μεγάλη «βόμβα» του καλοκαιριού και τον «μαέστρο» της ομάδας. Η διοίκηση αναζητεί παίκτη με αξιοσημείωτες παραστάσεις στις εθνικές κατηγορίες, και δη σε ομάδες τις πρωτεύουσας, αν και θα χρειαστεί σε μία τέτοια περίπτωση, να δώσει τα ανάλογα κίνητρα μετακόμισης στη Μεσσηνία. Αισιοδοξία, πάντως, υπάρχει και δεν αποκλείεται να βρεθεί η λύση αυτή που αναζητείται μέσα στις επόμενες μέρες, ώστε ο κόουτς Γιαννακόπουλος να έχει στα χέρια του ένα ισχυρό ρόστερ.

Πηγή photo Γιώργου Μπαλή: Contraepithesi.gr