Μπορεί να δυσκολεύτηκε σημαντικά απέναντι στον Εργοτέλη, αλλά στο τέλος ο Ιωνικός Νικαίας βρήκε τις απαραίτητες λύσεις και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα. Ένας εκ των πρωταγωνιστών των “μπλε”, ο Γιώργος Αλεξίου, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς τονίζοντας, παράλληλα, πως έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Δυο λόγια για το παιχνίδι και για την αγχωτική νίκη επί του Εργοτέλη.
“Είναι σημαντικό να κερδίζουμε ακόμα κι όταν δεν είμαστε καλοί. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Είναι θέμα ομοιογένειας. Είμαστε πολύ καλοί παίκτες. Πρέπει να βρούμε τους ρόλους μας, τη χημεία μας. Χρειάζεται χρόνος. Έχουμε μια διακοπή 15 ημερών και θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Πάμε στο Μίλωνα σ’ ένα κρίσιμο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε και συνεχίζουμε, δεν φοβόμαστε τίποτα”.

– Σε ποιο σημείο θεωρείς ότι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες;
“Νομίζω ότι η μαχητικότητα του Εργοτέλη που προερχόταν από ήττα ήταν ένας παράγοντας. Όταν μία ομάδα ξεκινάει με 0/2 νίκες στη Γ’ Εθνική και μάλιστα σε ένα γκρουπ πολύ δύσκολο, αυτό τους έκανε επιθετικούς. Εμείς πάλι δεν το περιμέναμε τόσο. Τίποτα όμως δεν είναι εύκολο στο μπάσκετ”.

– Όταν η διαφορά έφτασε τους 8 πόντους υπέρ του Εργοτέλη, στην τελευταία περίοδο, φοβήθηκες;
“Όχι. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα”.

– Για τη συμπαράσταση του κόσμου;
“Ο κόσμος ειδικά εδώ πέρα (κλ. Πλάτωνα) είναι κλειδί. Αλλά όχι μόνον εδώ γιατί απ’ ότι βλέπω μας ακολουθεί όπου μπορεί. Είναι χρήσιμος και καθοριστικός και το χρειαζόμαστε πάντα”.

– Επόμενο παιχνίδι με τον Μίλωνα, μετά από διακοπή στο πρωτάθλημα. Σε προβληματίζει αυτό;
“Δεν φοβόμαστε κανέναν. Η διακοπή μας ευνοεί. Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά και μας δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουμε. Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι”.