«Βόμβα» πυροδοτήθηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο τελικά αναμένεται να απομείνει με τον ΟΦΗ ως μοναδικό εκπρόσωπο της Κρήτης. Η Ακαδημία Ρεθύμνου, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα, αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της από την τέταρτη τη τάξει κατηγορία, έχοντας μόλις πριν λίγο καιρό πετύχει την επάνοδό του σε αυτή.

Το κάλεσμα της διοίκησης του συλλόγου, σύμφωνα με το Basketaki.news, δε βρήκε ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία και οι ιθύνοντες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να δηλώσουν αδυναμία να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Εκτός αυτού του γεγονότος, ως «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε και η παραίτηση του Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Έλληνα κόουτς να ξεκαθαρίζει ότι προέβη σε αυτή την απόφαση, για καθαρά προσωπικούς λόγους.

Με αυτόν τον τρόπο, «αδειάζει» μία θέση στο δεύτερο όμιλο του Νότου, όπου είχε προοριστεί να παίξει η Ακαδημία ως πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΚ, με αποτέλεσμα να αναζητείται πια από την ΕΟΚ, η ομάδα από τη συγκεκριμένη ένωση, που θα την αντικαταστήσει. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα κληθούν οι ομάδες της κατηγορίας να υπολογίσουν τα δεδομένα που ισχύουν για τις ίδιες, καθώς και το αν έχουν τα εχέγγυα, ώστε να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, για να βρεθεί μία εξ αυτών στις εθνικές κατηγορίες.