Ξαφνικό πρόβλημα (και μάλιστα μείζονος σημασίας) προέκυψε στη Ζάκυνθο. Κι αυτό γιατί άρθηκε η άδεια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Παναγούλας, το οποίο αποτελούσε την έδρα των “κόκκινων”. Η απόφαση πάρθηκε από τα αρμόδια όργανα προχθές (09/04) και είναι, πλέον, ορατός ο κίνδυνος να αναζητηθεί νέα έδρα για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στο Κρανίδι (στις 21/04), το οποίο είναι πολύ πιθανό να είχε χαρακτήρα φιέστας αφού η Ζάκυνθος έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι εξελίξεις “τρέχουν” και το basketblog.gr θα αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα καθώς, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για μία είδηση – “βόμβα” στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά οι κυριότεροι λόγοι της άρσης της άδειας λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Παναγούλας, αλλά και η σχετική απόφαση:

“Έχοντας υπόψιν:
Το από 27-09-2012 Πρακτικό της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, σύμφωνα με το οποίο δεν προσκομίσθηκε από τον αρμόδιο φορέα η οικοδομική άδεια της αθλητικής εγκατάστασης ή νομιμοποίηση αυτής ή εξαίρεση από την κατεδάφιση αυτής, ούτε βεβαίωση στατικής επάρκειας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ή άλλον αρμόδιο κρατικό φορέα σύμφωνα με την αριθμ. 28851/2011 ΚΥΑ.

Επίσης, δεν προσκομίστηκε βεβαίωση ασφαλούς λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που αφορούν τα αποδυτήρια και τους χώρους υγιεινής σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 6 της υπ’ αριθμόν 46596/2004 ΚΥΑ, δεν έχουν παρθεί μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, δεν έχει δημιουργηθεί χώρος Ιατρείου (άρθρο 7 της υπ’ αριθμόν 46-596/2004 ΚΥΑ), δεν έχουν τοποθετηθεί μεμβράνες ασφαλείας στους υαλοπίνακες, ή δεν έχουν αντικατασταθεί προς αποφυγή ατυχήματος σε περίπτωση σεισμού, δεν έχουν επισκευαστεί τα κάγκελα εσωτερικά του κτιρίου προς αποφυγή ατυχήματος και δεν έχει προσκομισθεί εγκεκριμένη μελέτη ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας, καθώς και πιστοποιητικό πυροπροστασίας και κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε η μη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην αθλητική εγκατάσταση εγκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου Παναγούλας του Δήμου Ζακύνθου.

Αποφασίζουμε

ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ άδεια στην αθλητική εγκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου Παναγούλας του Δήμου Ζακύνθου, επειδή δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται στις διατάξεις που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας, όπως προκύπτει από το πρακτικό της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 56Α παρ. 7 του Ν.2725/1999 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υπόκειται σε αίτηση θεραπείας εντός μηνός από την κοινοποίησή της σε κάθε ενδιαφερόμενο”.