Ο Αλμυρός δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και περιμένει να δει πότε επιτέλους θα βγει το «λουκέτο» από τα Εθνικά Πρωταθλήματα. Η ομάδα της Γ’ Εθνικής έχει προετοιμάσει ήδη την επόμενη μέρα, την έχει οργανώσει και έχει έτοιμες προτάσεις.

Ο Αλμυρός κατέθεσε τις προτάσεις του για την επανεκκίνηση των εθνικών πρωταθλημάτων και μίλησε για τα δεινά που έχει φέρει στον αθλητισμό το «λουκέτο» που μπήκε λόγω του Covid-19.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Αλμυρού:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΡΑΝΕΙΣ

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα νέο «κύμα κορωνοϊού» και μάλιστα μεγαλύτερης έντασης όσο αναφορά τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών, με συνέπεια τον νέο περιορισμό ή απαγόρευση δραστηριοτήτων της καθημερινότητας.

Την ίδια στιγμή η αθλητική κοινότητα στο σύνολό της καλείται να διαχειριστεί ξανά τη διακοπή ή την μείωση των αθλητικών δραστηριοτήτων της. Αυτό είναι βέβαιο ότι δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων τόσο στα παιδιά, εφήβους και ερασιτέχνες αθλητές όσο και στους ημι-επαγγελματίες και επαγγελματίες αθλητές-προπονητές καθώς βγαίνουν εκτός προπονητικών και αγωνιστικών στόχων.

Ταυτόχρονα χάνουν το κίνητρο και το ενδιαφέρον τους αφού η όποια αγωνιστική διαδικασία είναι αβέβαιη και το σημαντικότερο στα ομαδικά αθλήματα η δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα που εμφανίζεται καθώς έχουν να προστατέψουν την υγεία τους και την υγεία των δικών τους ανθρώπων. Για κάποιους υπάρχει και ένα μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα καθώς έχουν χάσει πλήρως τις απολαβές τους λόγω της αγωνιστικής απραξίας.

Είναι αδιαπραγμάτευτο και ξεκάθαρο για όλους μας ότι μοναδική προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και το ύψιστο αγαθό της υγείας. Συμβάλλουμε συνολικά αλλά και ατομικά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας τηρώντας αυστηρά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες και τους κανόνες των επιστημόνων μας και της πολιτείας. Η αθλητική κοινότητα οφείλει να είναι ένα από τα καλά παραδείγματα για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας στην κοινωνία μας.

Η όποια διάθεση συζήτησης για την «επόμενη μέρα» στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα της καλαθοσφαίρισης μετά την κρίση , ναι μεν είναι περιορισμένη λόγω των συνθηκών, όμως κρίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Ταυτιζόμαστε απόλυτα με την άποψη του προπονητή μας όπως διατυπώθηκε σε πρόσφατη δήλωσή του: «Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ». Έτσι για να συνεχιστεί να αναπνέει η κοινωνία μας καλά πρέπει να τον προστατέψουμε από τον ιό της αδράνειας.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες, την κατάρτιση και τις αποφάσεις των επιστημόνων μας τους καλούμε να ετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα του αθλητισμού συνολικά στην χώρα μας και όποια αρωγή χρειάζονται στο έργο τους από την πλευρά μας θα την έχουν διαθέσιμη. Οι αθλητικές δραστηριότητες άλλωστε αποδεδειγμένα μας προστατεύουν από τις ψυχολογικές αλλά και σωματικές επιπτώσεις της καραντίνας και μπορούν να μας οδηγήσουν στην πλήρη επαναφορά με ασφάλεια .

Μετά από διεξοδικές συζητήσεις με αθλητές και προπονητές του χώρου ως δεδομένα για εμάς είναι:

Α. Η άμεση επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων από την πρώτη στιγμή που θα κρίνουν ότι υπάρχει η δυνατότητα.

Β. Μια περίοδο προετοιμασίας θεωρείται απαραίτητη για την επαναφορά των αθλητών και την προφύλαξή τους από τραυματισμούς

Γ. Η ταυτόχρονη επανέναρξη πρωταθλημάτων τόσο των υπολοίπων εθνικών κατηγοριών όσο και των ερασιτεχνικών κατηγοριών καθώς και των δραστηριοτήτων των ακαδημιών διότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία και η επιτυχημένη επαναφορά εξαρτάται από την ισορροπία όλων αυτών των τμημάτων.

Δ. Μέχρι την επαναφορά οι αθλητές να ακολουθούν τις εξ αποστάσεως οδηγίες των προπονητών τους και να φροντίσουν για την αθλητική τους διατήρηση  ασκούμενοι ατομικά.

Ε. Είναι αδύνατη οικονομικά και λειτουργικά η εβδομαδιαία πραγματοποίηση τεστ covid για όλους τους εμπλεκόμενους στις δραστηριότητες των σωματείων χωρίς την αρωγή της πολιτείας.

ΣΤ. Διενέργεια τηλεδιασκέψεων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων(και των σωματείων) για να αναλυθούν τα δεδομένα και να συζητηθούν οι πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και να μπορέσει να γίνει όσο το δυνατόν πιο άμεσα ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Η παρότρυνσή μας είναι τώρα να κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια  ώστε  να ξαναβρεθούμε όλοι όσο πιο σύντομα στους αγωνιστικούς χώρους και στις μπασκετικές μας ρουτίνες που ανήκουν στα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μας και την ομορφαίνουν. Να προσέχετε , να αγαπάτε τον εαυτό σας και τους δικούς σας ανθρώπους, τον αθλητισμό και το μπάσκετ.

Κλείνοντας θέλουμε να εκφράσουμε για  ακόμη μια φορά ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»  στους Αλμυριώτες φιλάθλους αλλά και στους χορηγούς μας που  προσφέρουν όσο μπορούν στην ομάδα μας και τώρα στις δύσκολες στιγμές αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος καλαθοσφαίρισης Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού