Οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του Θέμη Φωτόπουλου αναγκάζουν τον έμπειρο γκαρντ να βάλει τέλος στη συνεργασία του με τον Εθνικό Πειραιώς. Ο εκ των ηγετών των “κυανόλευκων” τη φετινή σεζόν δεν θα συνεχίσει στον σύλλογο του Πειραιά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τη διοίκηση να τονίζει -μέσω επίσημης ανακοίνωσής της- πως λέει “αντίο” σε έναν φίλο.

Αναλυτικά:

Η εκατέρωθεν επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας δεν έφτανε. Τα εμπόδια ήταν πολλά και όχι μόνο μπασκετικά. Γι’ αυτό το λόγο, ο Εθνικός και ο Θέμης Φωτόπουλος αποφάσισαν κοινή συναινέσει να πορευτούν χωριστά την επόμενη σεζόν. 

Ήταν μια δύσκολη απόφαση και για την ομάδα και για τον παίκτη. Έγιναν πολλές συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, αλλά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Θέμη σε συνάρτηση με το βαρύ πρόγραμμα προπονήσεων του Εθνικού, ακόμα και τώρα την μεταβατική περίοδο, προκάλεσαν το αναγκαστικό διαζύγιο. 

Κι αυτός ο χωρισμός, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από φιλικός. Ο Θέμης Φωτόπουλος έχει αγωνιστεί τρεις χρονιές στον Εθνικό, όλες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Μετράει ένα πρωτάθλημα, δύο ανόδους, δύο κύπελλα και μια εξαιρετική πορεία στη Γ’ Εθνική. Η παρουσία του συνοδεύτηκε μόνο από επιτυχίες, ο κόσμος του Εθνικού τον αγάπησε και ο ίδιος αγάπησε όσο λίγοι την ομάδα.

Όπως και να έχει, θα τα ξαναπούμε Θέμη. Το έχει δείξει η ιστορία… Καλή συνέχεια στην καριέρα σου…”