Ο μισός Ολυμπιακός Βόλου της σεζόν 2021-22 μετακόμισε στην Ανόρθωση αυτό το καλοκαίρι! Μεταξύ των παικτών που έκαναν εν τέλει αυτή τη διαδρομή είναι και ο Αντώνης Γκοντόπουλος, ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Β’ Εθνικής!

Η πρωταθλήτρια της Α1 ΕΣΚΑΘ ανακοίνωσε σήμερα (27/7) την απόκτηση του 41χρονου σούτινγκ γκαρντ (1981, 1.85), του 4ου από τον γειτονικό Ολυμπιακό Βόλου μετά τους Παρασκευά, Σιμάκη και Αγκρή. Λίαν συντόμως, δε, αναμένεται να επισημοποιηθεί και η απόκτηση του Θοδωρή Ίλτσογλου, επίσης πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ο Γκοντόπουλος είναι σαφώς η πιο ηχηρή φετινή κίνηση της Ανόρθωσης. Ο πολύπειρος γκαρντ αριθμεί συνολικά 4346 πόντους στην καριέρα του στη Β’ Εθνική και είναι 3ος στη λίστα των σκόρερ πίσω από τον Βασίλη Εμμανουηλίδη και τον Χρήστο Ζαρογιάννη. Την προηγούμενη χρονιά ήταν ο 1ος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου με 386 πόντους σε 24 αγώνες (16,1 μ.ό.).

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης:

«Ο Αντώνης Γκοντόπουλος αγωνίζεται πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες έχοντας φορέσει την φανέλα από πολλές ομάδες όπως του Πιερικού/Αρχέλαου, του Ερμή Λαγκαδά, του ΓΣ Κορωπίου, της Δόξας Λευκάδας, του Κόροιβου Αμαλιάδας, της Νίκης Βόλου, του Ηράκλειου, της ΜΕΝΤ, του ΓΑΣ Κομοτηνής, του Ερμή Σχηματαρίου και της Καλαμάτας. 

Ο έμπειρος Βολιώτης αθλητής που διακρίνεται για την έφεση στο σκοράρισμα, το μακρινό του σουτ, τα οργανωτικά του προσόντα αλλά και το ήθος του, θεωρείται πολυτέλεια για την Γ’ Εθνική αφού προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου, όντας ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας του αφού αναδείχθηκε 1ος σκόρερ με 386 πόντους. Μάλιστα με αυτή του την επίδοση έφτασε τους 4.346 πόντους στην Β’ Εθνική κατηγορία, όντας ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών σε 294 αναμετρήσεις.  

Με την προσθήκη του Βολιώτη δεινού σκόρερ, η Ανόρθωση ανεβάζει πολύ τον πήχη και την φετινή σεζόν στην Γ’ Εθνική μετά μάλιστα και τις ποιοτικές προσθήκες του Γιώργου Παρασκευά, του Χρήστου Σιμάκη, του Κώστα Αγκρή, του Σταμάτη Σκαμάγκα αλλά και τις μέχρι τώρα ανανεώσεις του Θωμά Καραγεώργου και του Χρήστου Παπαιωάννου.   

Τέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένονται άλλες τέσσερις ανανεώσεις αθλητών καθώς και άλλη μια μεταγραφή που θεωρείται σχεδόν κλεισμένη ώστε να ολοκληρωθεί το φετινό ρόστερ αφού στην πρώτη ομάδα θα προωθηθούν και τέσσερις νεαροί ταλαντούχοι αθλητές από το εφηβικό τμήμα».