Γνωρίζοντας πως Ναύαρχος Βότσης και ΔΕΚΑ -οι πρωτοπόροι δηλαδή του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής αλλά και δύο ομάδες που ευθύνονταν για κάθε μια από τις 4 ήττες της τη φετινή σεζόν- η Καστοριά ήξερε πως θα έπρεπε να μπει πλέον συγκεντρωμένη στο ματς με τον παραπαίοντα στα τελευταία ματς ΑΟΚ Βέροιας και «καθαρίζοντας» από νωρίς να φτάσουν τους 22 βαθμούς συνεχίζοντας το όνειρο της ανόδου προς την τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία.
Ωστόσο, είχαν υπολογίσει χωρίς το απαράμιλλο πάθος των γηπεδούχων, που χάρισαν στο κοινό της Ημαθίας ένα από τα καλύτερα -αν όχι το κορυφαίο- παιχνίδι της σεζόν τους!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν όντως τρομερά προσηλωμένοι και αποτελεσματικοί από τις πρώτες κιόλας στιγμές της εν λόγω αναμέτρησης και βρίσκονται πολλές και καίριες λύσεις σε άμυνα και επίθεση κατόρθωσαν από νωρίς να φτάσουν σε διψήφιες αποχρώσεις στο προβάδισμά τους δείχνοντας ικανοί να φτάσουν στο επιθυμητό για τους ίδιους αποτέλεσμα.
Μάλιστα, βρίσκοντας 29 πόντους μέχρι και το τέλος της πρώτης περιόδου αλλά και 48 μέχρι και εκείνο της δεύτερης έφτασαν τόσο στο +13 και στο +11 αντίστοιχα, αλλά και το +18, ένα ηχηρό προβάδισμα κόντρα σε μια ομάδα που μετρούσε 3 σερί ήττες αλλά και 4 στα τελευταία 6 παιχνίδια της.

Τότε όμως, εκκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας των οικοδεσποτών!
Πλέον οι ρόλοι είχαν αλλάξει, με τον ΑΟΚ να είναι ο απόλυτος άρχοντας της συνάντησης, αφού με κύριο όπλο την άμυνά του βρέθηκε πολύ σύντομα τόσο σε μονοψήφια απόσταση όσο και μπροστά στο σκορ χάρις σε μια συγκλονιστική τρίτη περίοδο.

Ουσιαστικά, στο εν λόγω δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι επέτρεψαν μόλις 5 πόντους στον «εχθρό» τους την ίδια στιγμή που οι ίδιοι πέτυχαν 21, με αυτό το +16 να είναι αρκετό για να τους φέρει στο +5 (58-53) στο φινάλε του -κάτι που κατόρθωσαν εν τέλει να διατηρήσουν και μέχρι το απόλυτο φινάλε!

Όπως θα γίνει αντιληπτό και στη στατιστική απεικόνιση που ακολουθεί, η αρμάδα της Ημαθίας, αν και σκόραρε μόλις 2 περισσότερους πόντους μετά την ανάπαυλα σε σχέση με το πρώτο μέρος, η κύρια διαφοροποίηση σημειώθηκε στα μετόπισθεν, όταν από τους 2.4 πόντους ανά λεπτό που παραχώρησε έφτασε στους μόλις 1.2 ανά λεπτό -κόπτοντας στο ήμισυ την αποδοτικότητα της τρίτης τη τάξει ομάδας του γκρουπ!

Αναλυτικά τα στατιστικά ανά ημίχρονο:

1ο:

  • Επίθεση: 37 πόντοι (1.9 ανά λεπτό)
  • Άμυνα: 48 πόντοι (2.4 ανά λεπτό)

2ο:

  • Επίθεση: 39 πόντοι (2 ανά λεπτό)
  • Άμυνα: 23 πόντοι (1.2 ανά λεπτό)

 

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τους ατομικούς πρωταγωνιστές του συγκροτήματος του coach Γκαμούρα, υπήρχαν συνολικά 5 παίκτες που κινήθηκαν σε διψήφιο μοτίβο στην επιθετική τους συγκομιδή, με τον Καμπέρη μάλιστα να βρίσκεται σε εξαιρετικό βράδυ και να εκτελεί με 22 πόντους (3 εύστοχα τρίποντα) την Καστοριά!

Μάλιστα, όλα αυτά συνέβαλαν στο να βιώσει ο ΑΟΚ την κορυφαία του βραδιά από άποψη επιθετικής παραγωγής την τρέχουσα σεζόν, με τους 76 πόντους να καταρρίπτουν το μέχρι πρότινος ρεκόρ των 72 πόντων στο διπλό στο «σπίτι» του Ανατόλια στις 23 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά οι κορυφαίες του επιδόσεις στην επίθεση:

  • 76 με Καστοριά
  • 72 με Ανατόλια
  • 70 με Γαλάζιους
  • 69 με Αριδαία

*με bold οι νίκες