Ο Βασίλης Μπαλτζόπουλος και ο Αίας Ευόσμου είπαν «αντίο» ο ένας στον άλλο και πήραν χωριστούς δρόμους. Όχι η αιτία δεν είχε να κάνει με κάποιο αγωνιστικό θέμα. Κάθε άλλο. Ο νεαρός παίκτης ήταν ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα του συλλόγου. Ο Μπαλτζόπουλος είπε «αντίο» στην ομάδα, καθώς θα περάσει τον Ατλαντικό και θα… μεταναστεύσει για κάποια χρόνια στις ΗΠΑ για να σπουδάσει και για να παίξει μπάσκετ εκεί. Ο παίκτης του Αίαντα Ευόσμου πήρε υποτροφία για το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Gannon που έχει την έδρα του στη Pennsylvania.

Ο Μπαλτζόπουλος θα παίξει μπάσκετ και στην ομάδα του Κολεγίου, τους “Gannon Golden Knights”, οι οποίοι αγωνίζονται στην Division II του NCAA και έχουν στον πάγκο τους έναν σημαντικό προπονητή τον Τζον Τι Ράιλι, ο οποίος είναι 13 χρόνια στην ομάδα.

Η ανακοίνωση που έβγαλε ο Αίας μέσα από την σελίδα του στο Facebook για να αποχαιρετήσειτον Βασίλη Μπαλτζόπουλο:

«Η ομάδα μας αποχαιρετά προσωρινά τον αθλητή της ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΤΖΟΠΟΥΛΟ που πήρε υποτροφία στο Gannon University, κολέγιο της Αμερικής, και του εύχεται καλή επιτυχία. Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι αν βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι για την πραγματοποίηση των στόχων του»!

Ο Βασίλης Μπαλτζόπουλος σχολίασε το «αντίο» του Αίαντα στο σχετικό post που είχε βάλει η ομάδα στο Facebook και ανέφερε: «Σας ευχαριστώ πολύ όλους ξεχωριστά που με στηρίξατε σε αυτό μου το βήμα! Εις το επανιδείν»!