Ο Αρίων ξεκίνησε αρκετά άσχημα τη θητεία του στον… τρελό 6ο όμιλο της φετινής Γ’ Εθνικής, αφού μετρούσε μονάχα ήττες στα πρώτα 4 παιχνίδια του στη λίγκα -παρά την ισχυρή ανταγωνιστικότητα που επιδείκνυε.
Ωστόσο, εδώ και 3 εβδομάδες, η αρμάδα της Ξάνθης έχει αλλάξει… τροπάριο έχοντας πετύχει μόνο νίκες στα τρία ματς που έχει δώσει!

Η μεγαλύτερη αλλαγή φυσικά στην απόδοση και μακροπρόθεσμα την αποτελεσματικότητα του συλλόγου δεν είναι άλλη από την ουσιαστική βελτίωση του αμυντικού γίγνεσθαι, με την ομάδα του coach Γιάννη Θερμού να δέχεται σε αυτό της το σερί μόνο 56 πόντους ανά βραδιά -την ίδια στιγμή που σκοράρει 70 (+14)- βελτιώνοντας την επίδοσή της στο συγκεκριμένο κομμάτι του παρκέ κατά 17 ολόκληρους πόντους (73 παθητικό κατά μέσο όρο στα πρώτα 4 ματς)!
Ουσιαστικά, δέχεται κατά σειρά 56, 49 και 62 πόντους από τους Ασπίδα, Ζέφυρο και Απόλλωνα Καλαμαριάςσε ένα παιχνίδι που οδηγήθηκε μέχρι και την παράταση με το σκορ κολλημένο στο 62-62, με τον Αρίωνα να μη δέχεται ούτε έναν πόντο στο έξτρα πεντάλεπτο (σκόραρε 7/ 69-62).

Το σημαντικότερο στοιχείο σε αυτό το σερί επιτυχιών αμυντικά είναι το γεγονός πως η αρμάδα της Βόρειας Ελλάδας επιτρέπει 7 τρίποντα ανά βραδιά (21 πόντοι/ το 38% των συνολικών πόντων), μια επίδοση που για να αποδώσει καρπούς χρειάζεται μια γερή αμυντική υπόσταση στο ζωγραφιστό -κάτι που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τους «ψηλούς» της.
«Ψηλούς» όπως ο 21χρονος Αλή Μπουτσακτσί.

Ο ταλαντούχος PF/ C, που βλέπει τον κόσμο από τα 2.17 μέτρα, διανύει ένα εξαιρετικό φορμάρισμα στο νικηφόρο αυτό κρεσέντο του οργανισμού του, μετρώντας 16 πόντους ανά αγώνα αλλά και 21 πόντους ανά αγώνα στα 2 τελευταία ματς με Ζέφυρο και Απόλλωνα -με τον ίδιο να κάνει και triple double με ριμπάουντ και τάπες ενάντια στους πρώτους!

Το πιο ουσιαστικό για την παρουσία και την ηλικία του είναι το γεγονός πως δε διστάζει να βγει μπροστά εδώ και αρκετά παιχνίδια, όταν ο Αρίων στερήθηκε τις υπηρεσίες του έμπειρου Δούκα Γρούδου (27 ετών) -ο οποίος μετρούσε ήδη 32 πόντους συνολικά στα 2 πρώτα ματς.
Από εκείνη τη στιγμή, ο Μπουτσακτσί αριθμεί 16 πόντους ανά βραδιά στο διάστημα της απουσίας του (12), 16 ανά βραδιά από την 3η αγωνιστική αλλά και 18.5 πόντους ανά βραδιά αν εξαιρεθεί η άστοχη εμφάνισή του στο τοπικό ντέρμπι με την Ασπίδα -το παιχνίδι ουσιαστικά που άλλαξε την ρότα της ομάδας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Μπουτσακτσί δεν είναι ο μοναδικός παίκτης του συλλόγου με ηχηρό step up, με τους νεαρούς Σαβουλίδη και Χριστοφορίδη (24 και 19 ετών, αντίστοιχα) -2 αθλητές που μετρούσαν από 2 ματς 10+ πόντων στις πρώτες 4 εβδομάδες- να έχουν πετύχει αθροιστικά 68 πόντους στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις τους (23 ανά βραδιά/ 13 ο πρώτος, 10 ο τελευταίος), όντας εξαιρετικές μονάδες στο πλευρό του ικανότατου Ζαμπάκη (22 ετών/ 11 πόντοι μέσο όρο φέτος) και του Γρούδου, που επιστρέφει σε ουσιαστικούς ρυθμούς ξανά (16 πόντοι μέσο όρο στις 2 πρώτες αναμετρήσεις/ 12 γενικά/ 9 από όταν επέστρεψε).