Νέος αρχηγός για την Πεντέλη της νέας εποχής θα είναι ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος μετά από 20ετη προσφορά στον σύλλογο θα έχει αυτή τη μεγάλη τιμή, μετά την αποχώρηση του Άρη Μανιάτη.

Επίσης, στην Πεντέλη θα συνεχίσει την πορεία του ο Κωστής Χατζηκωστής, αλλά και ο γηγενής φόργουορντ Αλέξανδρος Μπίγγος, ενώ υπάρχει αμοιβαία η διάθεση συμφωνία παραμονής με τον Γιάννη Καραβασάνη. Το μόνο που απομένει είναι ο ταλαντούχος παίκτης να επιστρέψει από την Αμερική, ώστε να υπάρξει οριστική συμφωνία.

Επίσης, στην ομάδα επέστρεψε ο φέρελπις 16χρονος γκαρντ Μιχάλης Σταθακης που έκανε με τα Βριλήσσια ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα στη Γ ΕΣΚΑ και στο τουρνουά Κ22, ενώ δύσκολη θεωρείται η παραμονή του Αλεξάνδρου Αυγενικού, πάρα τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε με την παρουσία του.

Καθημερινές είναι οι επαφές της ομάδας με έμπειρους αλλά και με νεότερους παίκτες που ταιριάζουν στην φιλοσοφία του Κώστα Χαρτοματσίδη και των συνεργατών του, ώστε να σχηματιστεί μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα ενόψει της νέας περιόδου.

Στο μεταξύ συνεχίζονται μέχρι τις 20/7 οι προπονήσεις της μεταβατικής περιόδου καθημερινά από Τρίτη ως Παρασκευή ώρα 18.30 οι οποίες είναι ανοικτές για κάθε παίκτη που θέλει να προπονηθεί.