Σε έναν όμιλο όπως ο 3ος της Γ’ Εθνικής, όπου οι ΑΟ Μυκόνου και ΑΟ Πεύκης είναι οι μοναδικές -μέχρι τουλάχιστον να εκπληρώσει τις εξ αναβολής της υποχρεώσεις η ΚΑΠ– ομάδες που μονομαχούν σώμα με σώμα για το τραίνο μιας θέσης για την άνοδο στη Β‘, οι υπόλοιπες αρμάδες έχουν ως στόχο αναγκαστικά την παραμονή τους στη λίγκα -στο μοναδικό, υπενθυμίζουμε, γκρουπ που σύμφωνα με τις προκηρύξεις θέτει 3 υποψηφίους στον, αλά ελληνικό ριάλιτι, τάκο.

Και, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ο ΑΣ Πέρα δεν θα είναι ένας από αυτούς, με την ομάδα του coach Χολέβα να έχει ξεκινήσει «καυτά» το 2022!

Συγκεκριμένα, η φαληρική ομάδα ήδη από τη 12η ημέρα του περασμένου πλέον Δεκεμβρίου βιώνει ένα τρομερό φορμάρισμα μετρώντας όχι μόνο 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αλλά και επικρατώντας σε κάθε ένα από αυτά με διψήφιες αποχρώσεις.
Συνολικά λοιπόν, κερδίζει τα εκάστοτε ματς της με συνολική διαφορά πόντων της τάξης του +28 (+85 αθροιστικά), με τη μικρότερη απόσταση να είναι το… μόλις +14 με το οποίο έκαμψε την αντίσταση του τίμιου φέτος ΑΟΚ Χαλανδρίου!

Σε αυτό το διάστημα, το κύριο όπλο δεν είναι άλλο από την επιθετική της ορμή, με το Πέρα να σκοράρει κατά ριπάς γράφοντας 90 πόντους κατά μέσο όρο κόντρα στις 10η, 11η και 8η άμυνες του γκρουπ, κάνοντας το έργο της ακόμα πιο εύκολο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματά της σε αυτό το σερί (από 12/12 μέχρι 30/1):

vs Ερμιονίδα: 97-57
vs Ποσειδών: 57-88
vs ΑΟΚ Χαλανδρίου: 70-84

Mέχρι και τότε, έβαζε 75 πόντους και επέτρεπε 80 πόντους ανά βραδιά, σε μια αναλογία που όχι μόνο το έκανε χειρότερο κατά -5 χειρότερη σε κάθε ματς αλλά του στερούσε και την όποια βαθμολογική ευελιξία σε έναν όμιλο με 3 πρωταγωνιστές -στην καλύτερη περίπτωση- και 8… κομπάρσους.

Πλέον, κόντρα στις 6η, 10η και 4η αρμάδες του γκρουπ (βαθμός δυσκολίας: 7), έχει κάνει το δικό του step up με 90 -όπως αναφέρθηκε- πόντους επιθετικά κατά μέσο όρο (+15 δηλαδή) αλλά και μόλις 61 αμυντικά κατά μέσο όρο (-19 δηλαδή), σε μια αναλογία που μετατρέπει την εικόνα του σε σχέση με το παρελθόν σε καλύτερη μοίρα κατά 34 πόντους!

Το πιο σημαντικό στοιχείο του εν λόγω κρεσέντου;
Προήλθε έπειτα από ένα τραγικό σερί 5 ηττών σε 6 ματς από την 3η μέχρι και την 8η αγωνιστική, κατά το οποίο ηττήθηκε μεν από τους ΚΑΠ και Πεύκη αλλά και από τους ΑΕ Δικαίου, Νίκη Αμαρουσίου, Ελευθερία Μοσχάτου δε (8η, 7η και 5η θέση, αντίστοιχα)…

Σε αυτό το διάστημα, από τη μια μεριά σκόραρε 79 πόντους αλλά από την άλλη δεχόταν 83 (-4 ανά βραδιά), ενώ αναφορικά μονάχα με τις ήττες (3 μονοψήφια διαφορά/ 2 διψήφια) η κατάσταση διαμορφωνόταν ως εξής:

Επίθεση: 79
Άμυνα: 88
Διαφορά: -9