Οι φήμες περί αποχώρησης του ΒΑΟΛ από το επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής συνόδευαν εδώ και πολλές εβδομάδες. Εν τέλει έγιναν πράξη. Ο σύλλογος της Χίου ανακοίνωσε σήμερα (15/7) ότι δεν πρόκειται να κατεβάσει ομάδα στην τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία τη σεζόν 2022-23. Αντ’ αυτού, θα συμμετάσχει στην 1η κατηγορία της ΤΕ Χίου έπειτα από πέντε συναπτά χρόνια στη Γ’ Εθνική.

Την επόμενη χρονιά ο Βούρειος θα έχει προπονητή τον Μανώλη Χατζηλάμπρου, αρχηγό τον Γιάννη Σαμιώτη και ένα αρκετά νεανικό ρόστερ, που ούτως ή άλλως είχε αποψιλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της αποχώρησης έξι σημαντικών παικτών για άλλες ομάδες.

Η ανακοίνωση του ΒΑΟΛ:

«Η ομάδα ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου έκλεισε τον 3ο κύκλο παρουσίας της (2017 – 2022) στη Γ΄ Εθνική και από τη νέα αγωνιστική περίοδο, 2022-23, θα αγωνίζεται στην Α΄ Τοπική κατηγορία της ΕΟΚ/ΤΕ Χίου.

Η ολοκλήρωση της 17χρονης πορείας του πρωτεργάτη και στυλοβάτη της 8χρονης (και όχι μόνο) επιτυχημένης παρουσίας του Βούρειου στις εθνικές κατηγορίες (7 χρονιές Γ΄ Εθνική Ανδρών – 1 φορά Α2 Εθνική Γυναικών) πολυνίκη κόουτς Παντελή Βούλικα, αλλά και του άοκνου και με πολύπλευρη προσφορά γυμναστή μας Παναγιώτη Καλαμάρη, υπήρξε η πρώτη συνιστώσα προς την απόφασή μας αυτή.

Ταυτόχρονα, το κλείσιμο της καριέρας του αρχηγού Βαγγέλη Τσουρή και η απώλεια για διάφορους λόγους (επαγγελματικούς, οικογενειακούς, λόγους σπουδών, μεταγραφή καριέρας κα) άλλων 6 αθλητών μας, αποδυνάμωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ και τον αγωνιστικό «χαρακτήρα» της ομάδας που κέρδισε τον σεβασμό των αντιπάλων και την αγάπη του κόσμου της Χίου.

Την ίδια στιγμή, οι οικονομικές εκκρεμότητες του συλλόγου μας, οι οποίες δεν θα υπήρχαν αν κάποιοι φορείς ήταν συνεπείς με τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις τους, αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του νοικοκυρεμένου σωματείου, που εδώ και δεκαετίες απέδειξε ότι είναι ο ΒΑΟΛ. Να τονίσουμε εδώ ότι οι εκκρεμότητες αυτές αφορούν στην πλειοψηφία τους οφειλές λόγω των ταξιδιών της ομάδας μας ανά την Ελλάδα, καθώς ο Βούρειος αφήνει τη Γ΄ Εθνική χωρίς να χρωστάει ούτε 1 ευρώ σε αθλητή του.

Ο ΒΑΟΛ αποχαιρετά τις εθνικές κατηγορίες ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ότι άφησε το στίγμα του και χάρισε μοναδικές στιγμές στους φιλάθλους του νησιού, που έδειξαν την αγάπη τους μετατρέποντας το Κλειστό σε μια από τις πλέον γεμάτες έδρες της Γ΄ Εθνικής και όχι μόνο. Ο Βούρειος μεταβαίνει αυτοβούλως στο τοπικό πρωτάθλημα αφήνοντας τη Χίο με εκπρόσωπο στη Γ΄ Εθνική, τον ΦΟ Βροντάδου, αλλά και ένα δικό του κομμάτι, τον Μιχάλη Σουλίκα, να συνεχίζει με τις ευχές όλων μας σε αυτήν. Δεν θα μπορούσε δε να μη γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Δημήτρη Μαλούκο που τίμησε για 2 περιόδους τη γαλανόλευκη και μας ανέβασε επίπεδο…

Καλή συνέχεια σε όλους τους αθλητές που φόρεσαν την φανέλα του ΒΑΟΛ και δεν συνεχίζουν στον Βούρειο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Παντελή Βούλικα, Πέτρο Συμιακάκη, Παναγιώτη Καλαμάρη, Γιώργο Νομικό, Άγγελο Κιτριλάκη που υπερέβαλαν εαυτούς γι αυτό το μικρό αθλητικό θαύμα… Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν, τον Υπουργό Νότη Μηταράκη που μας προσέφερε τα μέγιστα, τον βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, τους Περιφεριάρχες Β. Αιγαίου (κα. Καλογήρου και κ. Μουτζούρη) τους Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους Χίου της τελευταίας 5ετίας κ.κ. Κάρμαντζη, Μπουγδάνο, Βουρλή, Βουρνού, τα πολιτικά πρόσωπα αλλά και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που μας εξυπηρέτησαν από διάφορα πόστα. Ευχαριστούμε τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, την ΕΟΚ και την ΤΕ Χίου για τη συνεργασία, το ταξιδιωτικό μας γραφείο Sunrise Tours, τις χιώτικες μικρές επιχειρήσεις που μας στήριξαν με τον «οβολό» τους όλα αυτά τα χρόνια, τους αφανείς ήρωες της ομάδας μας (γονείς αθλητών και φίλοι του ΒΑΟΛ) και φυσικά όλο τον φίλαθλο κόσμο της Χίου που μας έδωσε ώθηση, δύναμη, κουράγιο και νίκες…

Με παρακαταθήκη τις σχεδόν 60 νίκες σε εθνικό επίπεδο και την υψηλότερη θέση στην ιστορία, από ομάδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Γ΄ Εθνική, η επόμενη μέρα βρίσκει τον ΒΑΟΛ Χίου στο τοπικό πρωτάθλημα, έτοιμο για νέα πορεία, με το τιμόνι στα χέρια του κόουτς Μανώλη Χατζηλάμπρου και στόχο την εκκόλαψη του επόμενου (ή μάλλον των επόμενων) Σουλίκα, Μπουμπάρη, Βούλικα, Φερεντίνου, Σπάρταλη κλπ, αλλά και τις επόμενες λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας με αρχηγό πλέον τον Γιάννη Σαμιώτη… Κι όλα αυτά μέσα από τον μόνο δρόμο που γνωρίζει ο ΒΑΟΛ Χίου: τη μεθοδική δουλειά, την οργανωμένη προσπάθεια, την προσφορά των Ανθρώπων του και τις νίκες στο γήπεδο, γιατί όπως και να το δει κανείς, δεν είναι λίγο πράγμα τις ανόδους σου (4 στον αριθμό) να τις έχεις πετύχει αήττητος, τις παραμονές σου περήφανα στο γήπεδο και τον «υποβιβασμό» σου να τον έχεις επιλέξει αυτοβούλως ώστε να …ξαναπάρεις φόρα για να πας «ό,τι αγαπάς ψηλότερα»…

Χαιρετούμε και ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους τους ανθρώπους και τις φίλες ομάδες που γνωρίσαμε στα γήπεδα της Ελλάδας και δίνουμε την υπόσχεση πως σύντομα θα τα ξαναπούμε… Defend the island !!!».