Αποκλειστική συνέντευξη στο athleticradio.gr έδωσε ο προπονητής του Εργοτέλη, Γιάννης Βισκαδουράκης, ο οποίος στάθηκε τόσο στο πρόσφατο αγωνιστικό κρεσέντο των Κρητικών και το επερχόμενο ντέρμπι στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κόντρα στην Καλαμάτα όσο και για τους στόχους της αρμάδας του Ηρακλείου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το ματς με την Καλαμάτα: «Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι της Κυριακής ίσως είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα κληθούμε να δώσουμε τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών και αυτό το λέω διότι εμείς διανύουμε μία πολύ καλή περίοδο με τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Τα παιδιά είναι σε εξαιρετική κατάσταση και βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Σχετικά με τις απουσίες εν όψει του δύσκολου αγώνα: «Από την άλλη, έχουμε πάλι δυστυχώς, όπως και στο πρώτο παιχνίδι αρκετές απουσίες. Ένας από τους καλύτερούς μας αθλητές έχει ένα σοβαρό διάστρεμμα, ο Μενέλαος Κουμάκης, εκτός από το παιχνίδι θα μείνει λόγω προσωπικών υποχρεώσεων ο Γιώργος Μαρκόπουλος, ενώ υπάρχει και ο τραυματισμός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που δεν ξέρουμε εάν θα προλάβει να είναι έτοιμος. Λογικά θα προλάβει να παίξει, δεν έχει προπονηθεί μέχρι τώρα, την Παρασκευή θα προσπαθήσει να μπει και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Για τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος: «Τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ καλά το τελευταίο διάστημα, παίζουν αρκετά καλό μπάσκετ και το μόνο σίγουρο είναι, ότι όπως και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Γλαύκο θα ξεπεράσουν ίσως τα προβλήματα του ταξιδιού, της κούρασης και ό,τι άλλο μπορεί να προκύψει έως τότε, θα βάλουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Αν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και καταφέρουμε να κρατήσουμε την Καλαμάτα σε χαμηλό σκορ, όπως κάναμε και στο προηγούμενο παιχνίδι, τότε έχουμε αρκετές πιθανότητες να πάμε και να κερδίσουμε».

Για το που οφείλεται η βελτίωση των τελευταίων αγωνιστικών: «Νομίζω ότι ήταν καθαρά θέμα ψυχολογίας. Βγήκαμε από ένα διάστημα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και λίγο μετά, όπου αντιμετωπίσαμε διάφορα θέματα με τραυματισμούς και τον κορωνοϊό και η ομάδα έχασε τη συνοχή που είχε στην αρχή του πρωταθλήματος. Οι ήττες που κάναμε μας επηρέασαν γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αρκετά παιδιά είναι τελείως άπειρα, αν εξαιρέσεις 2-3 παίκτες που έχουν παίξει στην κατηγορία.

Όλα τα υπόλοιπα παιδιά δεν είχαν ποτέ τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε μία ομάδα εθνικής κατηγορίας που έχει στόχους. Όταν πατήσαμε καλύτερα, μετά τη νίκη με την Καλαμάτα στον πρώτο γύρο, οι παίκτες άρχισαν να βελτιώνονται, να εκμεταλλεύονται τις εμπειρίες των παιχνιδιών και δούλεψαν πολύ περισσότερο μέσα στο γήπεδο στις προπονήσεις και έβγαλαν την ποιότητά τους».

Σχετικά με τους στόχους του Εργοτέλη: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί είναι πολύ νωρίς, όμως ο αρχικός στόχος που ήταν η παραμονή όχι μόνο έχε επιτευχθεί, αλλά έχει επιτευχθεί από μία σειρά πολύ καλών εμφανίσεων και καλού μπάσκετ. Το μόνο που απομένει και θέλουν και τα παιδιά είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε».

Το «ευχαριστώ» του Γιάννη Βισκαδουράκη στη διοίκηση της ομάδας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μαζί με τα παιδιά και τη διοίκηση γιατί στο καλό κλίμα και στην καλή πορεία που έχει η ομάδα σίγουρα, μόνο αμέτοχη δεν είναι η διοίκηση. Έχει φροντίσει να διεκπεραιώσει μέχρι τώρα ότι έχει υποσχεθεί, είτε οικονομικά, είτε εξωγηπεδικά και έχει παράσχει σημαντική βοήθεια στους παίκτες και στους συνεργάτες μου».