Μετά και την οριστική απόφαση της ΕΟΚ για την διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων όσον αφορά τη φετινή χρονιά, πολλοί προπονητές έσπευσαν να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Ένας από αυτούς ήταν και ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Γιώργος Βλιώρας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση λοιπόν, ο coach Βλιώρας εκφράζει ξεκάθαρα τις ανησυχίες του για το μέλλον του μπάσκετ στη χώρας μας τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στον παικτικό. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε αλλαγή νοοτροπίας όσων ασχούνται με το άθλημα ,έτσι ώστε να γίνουν αλλαγές για βελτίωσή του και όχι να μείνει στάσιμο σε μια τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο coach Βλιώρας:

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μετά και την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 με την χθεσινή απόφαση της ομοσπονδίας θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις για το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας .

Ο αθλητισμός ακολουθώντας πάντα την πορεία της ζωής και της κοινωνίας έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό από την έλευση της πανδημίας και αυτό θα φανεί κυρίως τα επόμενα χρονιά.

Οι περισσότερες ομάδες των εθνικών και τοπικών κατηγόριων στηριζόταν οικονομικά από ορισμένους ανθρώπους, οι οποίοι στηριζόμενοι στην αγάπη τους για το άθλημα και την ομάδα τους έβαζαν και έβρισκαν χρήματα για να λειτουργούν οι ομάδες. Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο για τα επόμενα χρονιά .Αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει ανοικτά τις ανησυχίες τους για την επόμενη μέρα με διάφορες προτάσεις .Η ομοσπονδία που σε αυτήν πέφτει το βάρος για τις αποφάσεις θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τι θέλουμε για την επόμενη μέρα .

Η ταπεινή μου άποψη που στηρίζεται σε μια εμπειρία κοντά 40 χρόνων στο άθλημα είναι ότι θα πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη συζήτηση όλων των φορέων παράγοντες ,παίχτες διαιτητές γραμματείες, προπονητές .

Οι προτάσεις που θα πρέπει να πέσουν στο τραπέζι θα πρέπει να έχουν σκοπό την αλλαγή ρότας η οποία θα στηρίζεται στην αλλαγή νοοτροπίας και οράματος για την επόμενη μέρα και δεν θα πρέπει να μείνουμε μόνο στο ποιες ομάδες θα πέσουν ποιες θα ανέβουν αν θα γεμίσουν οι εθνικές κατηγορίες με ομάδες μόνο κ μόνο για να μην γκρινιάζουν οι φίλοι κ γνωστοί κ να εξυπηρετηθούν όλοι .

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Κ ΟΧΙ ΠΙΣΩ .ΤΟ ΣΥΜΦΈΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ Κ ΟΧΙ ΑΤΟΙΜΙΚΟ».

Δείτε τη σχετική δημοσίευση: