Η 16η αγωνιστική στον 1ο όμιλο του Νότου της Γ΄Εθνικής κατηγορίας περιλαμβάνει σπουδαία ματς.

Αν εξαιρέσουμε το ματς Εργοτέλης- Παναχαϊκή, θεωρώντας ότι οι δύο μονομάχοι είναι πιο άνετοι βαθμολογικά, μετά το «2» των Αχαιών στην Αμαλιάδα την Τετάρτη, τα υπόλοιπα 4 ματς είναι «φωτιά».

Στη μάχη του τίτλου, ο Διαγόρας Ρόδου έχει παιχνίδι λιγότερο, αλλά σήμερα δοκιμάζεται σε επικίνδυνη έδρα, αφού ο Δίων Κυπαρισσίας «καίγεται» για την παραμονή και δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια. Μία από τα ίδια και για τον συνδιεκδικητή, Αίολο Αγυιάς, που θα δώσει δύσκολο παιχνίδι με την Σφήκα Αμαλιάδας, που επιθυμεί να βγάλει αντίδραση, μετά την ήττα από την Παναχαϊκή.

Στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, το ενδιαφέρον «χτυπάει» κόκκινο. Ο Γλαύκος περιμένει τον Ήφαιστο/Αχιλλέα στο «σπίτι» του και με νίκη θα «αγκαλιάσει» την παραμονή, στέλνοντας παράλληλα την ομάδα από το Αίγιο, με το ένα πόδι στην επιστροφή της στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Ματσάρα υπάρχει και στην Τρίπολη, όπου οι τοπικοί Δρομείς λύνουν τις διαφορές τους με την Καλαμάτα.

Οι γηπεδούχοι με νίκη παραμένουν σε τροχιά «επιβίωσης», αλλά οι Μεσσήνιοι θα παίξουν χωρίς άγχος, έχουν ποιοτικό ρόστερ και θέλουν να κάνουν διψήφιες (10) τις νίκες τους.

Η σημερινή αγωνιστική είναι άκρως κομβική και ενδέχεται να ξεθολώσει το τοπίο και στα υψηλά αλλά και στα χαμηλά επίπεδα της βαθμολογικής κατάταξης.

Το σημερινό πρόγραμμα: (τα ματς στις 17:00)

Εργοτέλης- Παναχαϊκή

Σφήκα Αμαλιάδας- Αίολος Αγυιάς

Γλαύκος- Ήφαιστος/Αχιλλέας

Δίων Κυπαρισσίας- Διαγόρας Ρόδου

ΣΔΥ Τρίπολης- Καλαμάτα

Η Βαθμολογία:

1 Αίολος Αγυιάς 28 (13-2)
——————————————–
2 Διαγόρας Ρόδου 26 (12-2)
3 Καλαμάτα 24 (9-6)
4 Εργοτέλης 23 (9-5)
5 Παναχαϊκή 20 (6-8)
6 Σφήκα Αμαλιάδας 19 (6-7)
7 Γλαύκος 19 (6-8)
8 ΣΔΥ Τρίπολης 19 (4-11)
——————————————-
9 Δίων ο Κυπαρισσεύς 18 (4-10)
10 Ήφαιστος Αχιλλέας Αιγίου 17 (3-11)