Η αναμονή διήρκεσε 26 χρόνια στην Άμφισσα! Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1995-96 ο ΓΑΣ Άμφισσας θα συμμετάσχει την επόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική, καθώς το βράδυ της Τετάρτης (3/8) αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την πρόταση της ΕΟΚ.

Την προηγούμενη χρονιά ο ΓΑΣ τερμάτισε στην 3η θέση της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, ωστόσο την επόμενη σεζόν θα παίξει στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και θα αντικαταστήσει το Λοκρό Αταλάντης, μετά την άρνηση του Άρη Θήβας να πάρει τη θέση του.

Πλέον στον ΓΑΣ θα πρέπει να πιάσουν δουλειά, ώστε να στελεχώσουν το ρόστερ τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μέχρι στιγμής η ομάδα της Άμφισσας δεν έχει ανακοινώσει κάποια μεταγραφική κίνηση.

Για την ιστορία, η μοναδική φορά που η Άμφισσα πήρε μέρος στη Γ’ Εθνική, ήταν τη σεζόν 1995-96, όταν είχε τερματίσει στη 12η θέση του 2ου ομίλου του Νότου με απολογισμό 6 νίκες και 20 ήττες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένεια του ΓΑΣ Άμφισσας με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την απόφαση της να αποδεχτεί την πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, και να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής.

Σε μια κατά κοινή ομολογία, δύσκολη περίοδο για ένα τέτοιο εγχείρημα, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρώσουμε πόρους και υποστηρικτές ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην επιστροφή της αγαπημένης μας ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες μετά από 26 χρόνια! Ήταν άλλωστε διακαής πόθος των φιλάθλων μας, των αθλητών μας και της Διοίκησης. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο θα εκπροσωπήσει επάξια την Άμφισσα και όλη την Φωκίδα. Περιμένουμε την ηθική και υλική συμπαράσταση όλων των φιλάθλων και των τοπικών παραγόντων στην ιστορική αυτή προσπάθεια.

Ραντεβού στο γήπεδο…».