Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς διοργανώνει μαζί με το «Αthens Sports Hall» το «1st Apollon Easter Skills Development Camp» camp στις 2 και στις 3 Μαΐου και ο υπεύθυνος Ακαδημιών του συλλόγου, Θάνος Γιαννικόπουλος, μίλησε στο mgskapollon.gr για όλες τις λεπτομέρειες και τους στόχους του καμπ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Απόλλωνα Καλαμαριάς:

Μια εβδομάδα έμεινε για την διεξαγωγή του «1st Apollon Easter Skills Development Camp»! Ο Απόλλων Καλαμαριάς μαζί με το «Αthens Sports Hall» συνδιοργανώνει το συγκεκριμένο camp στις 2 και στις 3 Μαΐου και λεπτομέρειες γι’ αυτό “έδωσε” ο Θάνος Γιαννικόπουλος μιλώντας στο mgskapollon.gr. Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Απόλλωνα Καλαμαριάς στάθηκε στο κομμάτι της ατομικής βελτίωσης των αθλητών και των αθλητριών, κάτι που αποτελεί στόχο του camp στο οποίο ήδη η συμμετοχή είναι μεγάλη.

Παράλληλα, ο Γιαννικόπουλος -μεταξύ άλλων- τόνισε πως “ο Απόλλων γενικά δίνει πολύ μεγάλη σημασία στα τμήματα υποδομής” και “πρέπει να δίνουμε στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα για να αγαπήσουν το άθλημα” ενώ αναφέρθηκε και στην συνεργασία με τον προπονητή, Σπύρο Μυλωνά ο οποίος πρόκειται να βρεθεί στο σπουδαίο camp που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα (2/5 και 3/5) στο ΔΑΚ Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα ο Γιαννικόπουλος είπε:

«Yπάρχει στοχευμένο ασκησιολόγιο και θα έχουμε διαγωνιστικά παιχνίδια με έπαθλα για τους νικητές»

Για το “1st Apollon Easter Skills Development Camp” και τον στόχο του: «Το πρόγραμμα του camp στοχεύει στην ατομική βελτίωση των αθλητών και των αθλητριών. Ουσιαστικά, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά θα πρέπει να προπονούνται εκτός της ομαδικής προπόνησης. Υπάρχει στοχευμένο ασκησιολόγιο αναφορικά με την ατομική βελτίωσή τους, εκτός της προπόνησης που κάνουν με την ομάδα. Με όλο αυτό, σε συνδυασμό μέσα από παιγνιώδη μορφή, θέλουμε τα παιδιά να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά. Θα έχουμε διάφορα διαγωνιστικά παιχνίδια με έπαθλα για τους νικητές. Θα είναι ένα διήμερο γεμάτο μπάσκετ στο οποίο στοχεύουμε τα παιδιά να ευχαριστηθούν το άθλημα που αγαπούν».

«Εχει αποδειχθεί επανειλημμένα πως ο Απόλλων Καλαμαριάς δίνει μεγάλη σημασία στα τμήματα υποδομής»

Για την γενικότερη σημασία που δίνει ο Απόλλων Καλαμαριάς στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής, με διεξαγωγή camp όπως αυτό που πρόκειται να γίνει στις 2 και 3 Μαΐου: «Ο Απόλλων γενικά δίνει πολύ μεγάλη σημασία στα τμήματα υποδομής. Αυτό έχει αποδειχθεί επανειλημμένα από την πορεία των τμημάτων και από την πολύ μεγάλη συμμετοχή στις Ακαδημίες, αλλά κυρίως από τα πολύ μεγάλα camp που έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια. Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνουμε ένα αντίστοιχο camp, σε διαφορετική μορφή τις προηγούμενες φορές αλλά ουσιαστικά με την ίδια δομή. Το αποκορύφωμα ήταν οι δύο χρονιές στις οποίες είχαμε φέρει ανθρώπους από την Αμερική και το ΝΒΑ. Από τα Youth Programs του ΝΒΑ, των Indiana Pacers. Προσπαθούμε πάρα πολύ και ο στόχος μας είναι χρονιά με την χρονιά να βελτιωνόμαστε».

Συνεχίζοντας, ανέφερε για την προσπάθεια ανάπτυξης του συλλόγου στις Ακαδημίες του: «Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, επίσης, με το ότι κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε 1-2 camp, ενδεχομένως και τρία. Διοργανώνουμε διάφορες εκδρομές, διάφορα event μέσα στη χρονιά ούτως ώστε να κρατούμε ενεργό το ενδιαφέρον των παιδιών. Δεν είναι αυτοσκοπός τα παιδιά να βελτιώνονται αθλητικά. Ο πρώτος μας στόχος είναι να αγαπήσουν το άθλημα με το οποίο ασχολούνται. Για να το αγαπήσουν, πρέπει να τους δίνουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα. Αφού το αγαπήσουν, μετά είναι σίγουρο πως θα έρθει και η ατομική βελτίωση κάθε αθλητή».

«Υπάρχουν αμοιβαία εκτίμηση με τον κόουτς Μυλώνα, η επιτυχία θα είναι δεδομένη

Για την συνεργασία με τον κόουτς, Σπύρο Μυλωνά και το «Athens Sports Hall» που ειδικεύεται στην ατομική βελτίωση των αθλητών: «Είναι η τέταρτη χρονιά που συνεργαζόμαστε με τον Σπύρο Μυλωνά. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση. Και του συλλόγου προς το πρόσωπο του Σπύρου, αλλά και του Σπύρου προς τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εξειδικεύεται στην ατομική βελτίωση των αθλητών. Με το Athens Sports Hall είναι η πρώτη χρονιά που συνεργαζόμαστε. Υπήρχε μια διαφορετικής μορφής συνεργασίας με τον Σπύρο τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε σίγουροι πως δεν θα αλλάξει κάτι. Η επιτυχία θα είναι δεδομένη. Τα παιδιά θα φύγουν πολύ ευχαριστημένα από το γήπεδο, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια γιατί γνωρίζουμε πλέον τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο Σπύρος».

«Μεγάλη η συμμετοχή αλλά όποιος θέλει, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ακόμη και την τελευταία στιγμή»

Ολοκληρώνοντας, ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννικόπουλος υπογράμμισε πως η συμμετοχή στο camp είναι μεγάλη αλλά όποιο παιδί επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ακόμη και την πρώτη μέρα διεξαγωγής του «1st Apollon Easter Skills Development Camp»:

«Τέλος, Θα ήθελα να πω ότι παρ’ όλη την μεγάλη συμμετοχή (σ.σ. στο camp) υπάρχουν ακόμη κάποιες κενές θέσεις για την διεξαγωγή του camp. Οπότε αν κάποιο παιδί επιθυμήσει να έρθει για να συμμετέχει, μπορεί ακόμη και την τελευταία στιγμή -την Πέμπτη στις 2 Μαΐου- να δηλώσει την συμμετοχή του».

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Θάνος Γιαννικόπουλος 6944147834

Το σχετικό link ΕΔΩ